Vijesti

06.06.2018.
Uređenje košarkaškog igrališta u parku Hastahana
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka jučer su započeli sa radovima na uređenju košarkaškog igrališta na lokalitetu parka Hastahana. S tim u vezi, načelnik Općine Centar, koja je finansijer projekta, dr. Nedžad Ajnadžić obišao je radove i najavio projekat „Ljeto na Hastahani“.
06.06.2018.
Općina Centar nagradila najuspješnije farmere
Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar već 13. godinu zaredom nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
06.06.2018.
Nova solarna i LED rasvjeta na spomen-obilježjima
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo Nusretom Bajramovićem, u toku je sanacija i osvjetljenje spomen-obilježja na području Općine Centar.
05.06.2018.
Općina Centar posvećena zaštiti životne sredine
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. juna, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.
05.06.2018.
Rekonstrukcija stepeništa u Ključkoj ulici
Sredinom maja ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji stepeništa u Ključkoj ulici (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“).
05.06.2018.
Kinoteci Bosne i Hercegovine Općina Centar donirala 15.000 KM
Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Javne ustanove „Kinoteka BiH“, koja egzistira na njenom području, a ujedno pripada jednoj od sedam institucija iz oblasti kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu sa neriješenim statusom i finansiranjem.
05.06.2018.
Sutra proglašenje najuspješnijih farmera u općini Centar
Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
04.06.2018.
Načelnik Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Sutjeska
Kako je najavljeno, u skladu sa rješenjem koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo o privremenoj izmjeni režima saobraćaja, zbog sanacije Ulice Sutjeska (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“) od ovog ponedjeljka je ova gradska saobraćajnica zatvorena za saobraćaj.
04.06.2018.
Općina Centar nastavlja pomoć održivom povratku
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa predsjednikom izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Rogatica Ibrahimom Osmanovićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje šehidskih spomen-obilježja u džematima Kukavice i Vragolovi, Općina Rogatica u svrhu podrške održivom povratku. Za pomenutu namjenu Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 9.000 maraka.
04.06.2018.
Općina Centar će dodijeliti plastenike i javnim ustanovama
Osim dodjele plastenika poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji, Općina Centar će dodijeliti plastenike i javnim ustanovama. U ponedjeljak, 4, juna 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' objavljen je javni poziv zainteresiranim javnim ustanovama za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom. Javni poziv ostaje otvoren 10 dana.
04.06.2018.
U toku uspostava i zamjena zemljišne knjige za katastarsku Općinu Sarajevo VII
Obavještavamo građane općine Centar Sarajevo da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području katastarske Općine Sarajevo VII.
01.06.2018.
Zbog rekonstrukcije kosog lifta od subote u funkciji zamjenski prevoz za stanovnike Ciglana
U svojim nastojanjima da riješi veliki problem stanovnika dijela Ciglana koji koriste kosi lift, posebno starije populacije, a koji mjesecima nije u funkciji općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je pokrenuo proceduru zamjenskog prevoza za naše sugrađane.
01.06.2018.
Od ponedjeljka obustava saobraćaja u Ulici Sutjeska
Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo od ponedjeljka 4. juna 2018. godine Ulica Sutjeska biće zatvorena za saobraćaj motornih vozila. Od ranih jutarnjih sati građevinska firma „Bosman“ će započeti sa radovima na sanaciji saobraćajnice i pješačke staze u pomenutoj ulici koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“.
01.06.2018.
30.000 maraka Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, njenim zamjenikom Mustafom Mulićem i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasminom Fazlić, u petak, 1. juna 2018. godine, posjetio Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine gdje ih je ugostio direktor Mirsad Sijarić.
01.06.2018.
Održana 25. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 31. maja 2018. godine održana je 25. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
31.05.2018.
Obnova horizontalne saobraćajne signalizacije u Centru
S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je u maju ove godine izdala nalog građevinskim firmama „Grakop“ i „Bosman“, sa kojima Općina Centar ima potpisane ugovore o redovnom održavanju saobraćajnica na njenom području, za obnovu horizontalne signalizacije na saobraćajnicama i pješačkim prelazima.
31.05.2018.
Općina Centar nastavlja podršku institucijama kulture
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u petak, 1. juna 2018. godine u 11,30 sati potpisati protokole o donaciji finansijskih sredstava sa predstavnicima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, Kinoteke Bosne i Hercegovine, Muzeja „Alija Izetbegović“, te Udruženja „Naš film“.
31.05.2018.
Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je u saradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“, Crvenim križom Centar, Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, te učenicima i nastavnim osobljem iz Osnove škole „Hasan Kikić“ održala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
31.05.2018.
Finansijska podrška Općine Centar Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca
Nastavljajući višegodišnju praksu finansijske podrške koju Općina Centar pruža Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao protokol o realizaciji granta pomenutom udruženju.
30.05.2018.
Počeli radovi na obnovi reflektorske rasvjete na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu
U okviru modernizacije infrastrukture na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, u toku je realizacija projekta pojačanja rasvjete na reflektorima na stadionu.