Završeno općinsko takmičenje iz matematike za osnovce sa Centra

U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u četvrtak, 5. marta 2020. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.

Takmičili su se učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda najbolja je bila Nedžma Durović iz Osnovne škole „Alija Nametak“, drugo mjesto osvojio je Annur Mešić, učenik Osnovne škole „Isak Samokovlija“, a treće Adrian Mišić iz Katoličkog školskog centra.

 

Od takmičara koji pohađaju osmi razred prvo mjesto osvojila je Sara Smajić iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“, drugoplasirani je Filip Krištić iz Katoličkog školskog centra, dok je na trećem mjestu Adna Šivšić iz škole „Musa Ćazim Ćatić“.

 

Od matematičara iz devetih razreda koji su se takmičili prvo mjesto osvojila je Asja Ćatić iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, drugoplasirana je Zara Mešević, učenica škole „Isak Samokovlija“, dok je na trećem mjestu Osman Hadžić iz škole „Safvet-beg Bašagić“.

 

U ekipnoj konkurenciji takmičenja učenika sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Osnovna škola „Isak Samokovlija“, drugo OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i treće Katolički školski centar. Kad je riječ o takmičenju matematičara iz osmih razreda, u ekipnoj konkurenciji na prvom mjestu je Katolički školski centar, drugoplasirana je škola „Isak Samokovlija“, a na trećem škola Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“. Škola „Isak Samokovlija“ ekipni je pobjednik i takmičenja učenika devetih razreda, drugo mjesto u toj konkurenciji zauzela je škola „Musa Ćazim Ćatić“, a treće „Safvet-beg Bašagić“.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

U ime Općine Centar takmičenju su prisustvovale Elma Sultanić i Ismeta Mameledžija-Demir iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti