Gimnaziji Obala izdvojena sredstva za tradicionalnu manifestaciju „Dani sporta na području općine Centar“

Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2020. godinu izdvojila 10.000 maraka Gimnaziji Obala za organizaciju tradicionalne manifestacije „Dani sporta na području općine Centar“.

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić, ugostio direktora Gimnazije Obala Benjamina Hedžića i uručio mu zaključak o donaciji finansijskih sredstava.

 

Naime, Općina Centar godinama unazad iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za održavanje sportskih susreta učenika srednjih škola sa njenog područja, a organizator manifestacije je JU „Gimnazija Obala“.

 

Pomenuta manifestacija predstavlja sportsku smotru učenika svih srednjih škola sa područja općine Centar, a u cilju upoznavanja i druženja srednjoškolaca, razvoja i poboljšanja njihovih motoričkih sposobnosti, doprinosu i širenju humanih ideja u sportu, te uključivanja što većeg broja srednjoškolaca u školski sport.

 

Direktor Hedžić se zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na sveukupnoj dosadašnjoj podršci ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica uvijek rado podržava projekte koji se odnose na mlade ljude, njihovo obrazovanje, zapošljavanje, kulturu i sport...

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti