Uručena sportska oprema za FK „Jug“

U Općini Centar je uručena sportska oprema koju je za potrebe Fudbalskog kluba „Jug“ obezbijedio doktor Džemaludin Harba, nekadašnji stanovnik općine Centar, a sadašnji uspješni Bosanac koji živi i radi u New Jerseyu u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Nama u Općini Centar je zadovoljstvo raditi sa ljudima kao što je Džemaludin Harba, koji ispuni ono što obeća. Za sav njegov humanitarni rad i doprinos općini i gradu, te državi, kao znak pažnje, želimo da ga predložimo za jednu od općinskih povelja i priznanja koje se dodjeljuju zaslužnim pojedincima povodom Dana Općine Centar, objasnio je načelnik Ajnadžić.  

 

Kontakt sa doktorom Harbom je ostvaren preko njegovog prijatelja Mirsada Ibrića, osnivača i vlasnika Radija M, koji je također prisutvovao uručenju sportske opreme.

 

-Svjedoci smo da je fudbal nešto najljepše što nam se dešava i divno je raditi sa ljudima koji pomjeraju granice, kao što je dr. Džemaludin Harba. Sam podatak da je dva puta donirao po 55.000 dolara Crvenom krstu općine Centar, te je 10.000 naučnih knjiga, od čega svaka vrijedi po 100 dolara, poklonio Gradu Sarajevo. Nebrojeno je puta finansijski pomagao organizaciju tradicionalnog turnira koji nosi naziv po najboljem fudbaleru ove zemlje Asimu Ferhatoviću Hasetu, te je također pomagao grad tokom proteklog rata, što pokazuje o kakvom se izuzetnom čovjeku radi, izjavio je Ibrić.

 

Na Bjelavama davne 1932. godine formiran je jedan od najstarijih klubova ovog grada FK „Jug“. Klub svoje djelovanje prekida tokom Drugog svjetskog rata da bi se ponovo okupili 1959. godine. Igrali su na starom stadionu na Skenderiji, a nakon izgradnje se sele na pomoćne terene stadiona na Koševu. Osim fudbalskog također su u to doba formirani košarkaški, stonoteniski i šahovski tim.

 

-Ova današnja donacija nam puno znači i jako smo zahvalni. Osim ovoga, da nije podrške Općine Centar, moram priznati, naš klub bi prestao sa radom. Nama su obezbijeđeni besplatni termini na pomoćnom stadionu na Koševu, a zahvaljujući Općini imamo i plaćene ljekarske preglede koje moraju proći svi sportisti, izjavio je nakon uručenja sportske opreme predsjednik FK „Jug“ Dževad Sušić među prijateljima poznatiji pod nadimkom Japan.

 

Današnjoj primopredaji sportske opreme su također prisustvovali i pomoćnici načelnika Fahrudin Kurtović i Jasmina Fazlić.

 

Dr. Džemaludin Harba je jedini Bosanac koji je postao član Kuće slavnih (Hall of Fame) Nogometne asocijacije Američke savezne države New Jersey, krajem 2015. godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti