Finansijska podrška Košarkaškom klubu „Bosna-Royal“

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ u iznosu od 8.000 maraka.

Tim povodom je načelnik Ajnadžić u srijedu, 4. marta 2020. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić ugostio predsjednika Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almira Bradića sa kojim je potpisao ugovor o realizaciji novčanih sredstava. 

 

Novčana sredstva u iznosu od 8.000 maraka će biti iskorištena za sufinansiranje rada Omladinskog pogona Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ kroz plaćanje sale za trenažni proces.

 

Bradić se u ime uprave KK „Bosna-Royal“ zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te naglasio da će opravdati ukazano povjerenje.

 

-Neizmjerno smo zahvalni što je Općina Centar nastavila podržavati naš klub, kazao je Bradić.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te da mu je zadovoljstvo što može pomoći ovom klubu.

 

-Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju državu. Mi ćemo zadržati kontinuitet podrške, a od vas očekujemo da uložite dodatni napor i da opravdate povjerenje, istakao je Ajnadžić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti