Sve više članova u Centru za zdravo starenje Pionirska

Nakon što je početkom ovog mjeseca načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i predsjednicom Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ Sanelom Feratović ozvaničio početak rada trećeg po redu Centra za zdravo starenje Pionirska (Ulica Nahorevska 103), tokom prošle sedmice načelnik je zajedno sa svojim saradnicima posjetio ovaj Centar.

Informaciju o radu ovog Centra je načelniku Ajnadžiću predočila Sanela Feratović.

 

– Otkako smo otvorili vrata Centra za naše korisnike imamo registrovano 59 novih članova koji djeluju u četiri sekcije: likovnoj, horskoj, planinarskoj i sekciji kreativaca. Sa dolaskom ljepšeg vremena i sunčanijih dana  očekujemo povećanje našeg članstva. Svi koji žele da postanu naši članovi to mogu uraditi vrlo jednostavno. Dovoljno je da dođu sa ličnom kartom i ispune prijavu nakon čega dobiju člansku karticu. Također, ovom prilikom moraju popuniti obrazac sa medicinskim podacima pošto se radi o osobama starije životne dobi. Naš Centar u Pionirskoj je otvoren svaki radni dan od 9 do 15 sati. Za sve naše članove obezbijeđena je besplatna kafa čaj i uvijek se nađe i kolača, objasnila je Feratović.

 

Načelnik Ajnadžić je ponovio da je u planu otvaranje još dva Centra za zdravo starenje na području općine i to u novoizgrađenom objektu obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige do broja 46 i u Ulici Ismeta Mujezinovića 18 na Breki.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti