Vijesti

27.08.2018.
Javni poziv namijenjen samozapošljavanju djece šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida
Općina Centar je raspisala Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida.
24.08.2018.
Započeli pripremni radovi na uređenju trga kod Pozorišta mladih
Nakon što je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“, na zahtjev načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, prošle sedmice uklonilo parking sa platoa ispred Pozorišta mladih u Kulovića ulici, stekli su se uslovi za početak pripremnih radova na uređenju ovog trga.
24.08.2018.
I predstavnici državnog nivoa vlasti oduševljeni realizacijom projekata Općine Centar
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića kojeg je na terenu upoznao sa aktuelnim kapitalnim projektima koje realizuje ova lokalna zajednica.
24.08.2018.
Pokazna vježba o opasnostima toplotnog udara u automobilima
Općina Centar Sarajevo podržala je projekat "Podizanje svijesti o opasnosti toplotnog udara u automobilima" koji će realizirati Udruženje "BABY STEPS".
24.08.2018.
Otvoren Prvi sajam boračkog zadrugarstva u BiH
U dvorani Mirza Delibašić Kulturno sportskog centar Skenderija u petak 24. augusta 2018. godine otvoren je Prvi sajam boračkog zadrugarstva u Bosni i Hercegovini. U ime Općine Centar otvaranju sajma su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić.
23.08.2018.
Započeli radovi na demontaži konstrukcije kosog lifta na Ciglanama
Potpisivanjem protokola o postupku primopredaje objekta i opreme kosog lifta na Ciglanama zvanično su stečeni pravni uslovi za početak radova na demontaži konstrukcije postojećeg kosog lifta.
23.08.2018.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici
Radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva su tokom dana započeli sa radovima na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo II“). Rok za završetak radova je 60 dana.
23.08.2018.
Počinju radovi na prostoru ispred Pozorišta mladih
U petak, 23. augusta 2018. godine u 11 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetit će prostor ispred Pozorišta mladih gdje započinju radovi na uređenju ove javne površine.
23.08.2018.
Općina za sve prvačiće kupuje knjige
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
22.08.2018.
Načelnik Ajnadžić obišao porodice vjernika povodom Kurban-bajrama
Povodom Kurban-bajrama, kojeg muslimani širom svijeta obilježavaju četiri dana, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u srijedu, 22. augusta 2018. godine obišao nekoliko porodica vjernika kojima su zaželjeli dobro zdravlje i sve najbolje za ovaj najveći muslimanski praznik.
22.08.2018.
U toku gradnja dva „ciciban“ igrališta na Grdonju i Kromolju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima 22. augusta 2018. godine obišao aktivna gradilišta na području ove lokalne zajednice, ali i lokacije na kojima su nedavno realizirani projekti.
22.08.2018.
Počinje demontaža kosog lifta na Ciglanama
Nakon što je prije nekoliko dana potpisan ugovor o izgradnji kosog lifta na Ciglanama, u četvrtak 23. augusta 2018. godine i zvanično će početi realizacija projekta na terenu. Radnici firme Europrost koja je izabrana kao izvođač radova u četvrtak će započeti demontažu postojećeg lifta. Tim povodom načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u 11 sati posjetiti gradilište gdje će se susresti sa predstavnicima izvođača radova.
22.08.2018.
City park pobjednik turnira „Fis gol 2018.“
U ponedjeljak 20. augusta finalnim utakmicama završen je „Fis gol 2018“.
22.08.2018.
Završni radovi na izgradnji nove saobraćajnice kod Klinike za ginekologiju i porodiljstvo na Jezeru
Tokom mjeseca septembra planirano je okončanje radova na izgradnji saobraćajnice iza Klinike za ginekologiju i porodiljstvo na Jezeru.
22.08.2018.
„Pametne table“ u 11 osnovnih škola u Centru
U nastojanjima da kvalitet nastavnog procesa, ali i uslova boravka u školama podigne na viši nivo, Općina Centar Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, ulaže značajna sredstva.
22.08.2018.
Nastavljena izgradnja zgrade za smještaj ruševinaca na Šipu
Rebalansom budžeta Općine Centar obezbijeđena su sredstva u iznosu od 413.000 KM za realizaciju druge faze projekta izgradnje zgrade na Šipu u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
20.08.2018.
Do 3. septembra Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju će početi sa radom
Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju zatvoren je duže od mjesec dana, a sve zbog kvara na zajedničkim instalacijama stambeno-poslovnog objekta iznad prostora u kojem je smješten Centar.
20.08.2018.
Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama
Povodom Kurban-bajrama u Općini Centar je u ponedjeljak 20. augusta 2018. godine upriličen prijem za 20 porodica šehida iz Centra. Domaćin je bio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić koji je prisutnima uputio želje za dobro zdravlje i čestitke za predstojeći Bajram.
20.08.2018.
Velika ekološka akcija u mjesnim zajednicama „Breka“ i „Koševo II“
Općinski štab civilne zaštite u koordinaciji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar, te u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“ i savjetima mjesnih zajednica „Breka“ i „Koševo II“ su u ponedjeljak 20. augusta 2018. godine organizovali veliku ekološku akciju uređenja prostora ove dvije mjesne zajednice.
20.08.2018.
Danas finalne utakmice malonogometnog turnira „Fis gol 2018“
Nakon 14 dana trajanja malonogometnog turnira „Fis gol 2018“ u ponedjeljak 20. augusta 2018. godine na prostoru otvorenog igrališta FIS biće odigrane finalne utakmice turnira u dvije kategorije.