Ove građevinske sezone planirano proširenje puta kroz naselje Muharemovići

Tokom ove građevinske sezone, na nalog načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžić, planirana je rekonstrukcija i proširenje lokalnog puta koje vodi kroz naselje Muharemovići na Nahorevu.
Ove građevinske sezone planirano proširenje puta kroz naselje Muharemovići

Vrijednost ovog projekta je 424.434 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

 

Osim rekonstrukcije pomenute saobraćajnice u dužini od 820 metara, za potrebe proširenja ove saobraćajnice također je planirana izgradnja armirano-betonskog potpornog zida ukupne dužine od gotovo 48 metara.

 

Izvedbeni projekat je uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo. Kako je navedeno u ovom dokumentu tokom pripremnih radova biće potrebno očistiti teren od grmlja i samoniklog bilja, te će također biti potrebno izmjestiti osam stubova javne rasvjete kao i postojeće ograde koje će biti ponovo vraćene po završetku asfaltiranja saobraćajnice. Nakon uklanjanja starog asfalta biće postavljen novi tampon.

 

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najveći uzrok propadanja asfalta i saobraćajnice, je planirana ugradnja 820 metara plastičnih drenažnih cijevi. Također je planirana izgradnja pet šahtova sa novim poklopcima koji mogu podnijeti pritisak teških teretnih kamiona.

 

Prije početka asfaltiranja biće urađena nivelacija šibera za vodu, šahtova i slivničkih rešetki, kao i ugradnja linijske rešetke za prihvat površinskih voda. Na kraju radova je planirano postavljanje novog asfalta na površini od 3.290 metara kvadratnih kao i ugradnja 1.640 metara novih betonskih ivičnjaka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti