Vijesti

10.08.2018.
U toku radovi na rekonstrukciji mosta u Nahorevskoj ulici
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su rekonstrukciju dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru (Mjesna zajednica „Pionirska dolina“). Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 203.000 KM.
10.08.2018.
Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika
Fitness ljeto na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji drugu godinu zaredom realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji dva puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.
10.08.2018.
U septembru počinje besplatna edukacija stranih jezika
Uzimajući u obzir činjenicu da od resursa koje nude mladi ljudi zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, Općina Centar Sarajevo želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život ove populacije, a kako poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, ova lokalna zajednica u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“ treću godinu za redom organizira besplatne kurseve stranih jezika za 120 mladih uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
09.08.2018.
Općina Centar obezbjedila sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici
Tokom naredne sedmice očekuje se početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici. Finansijer ovog projekta je Općina Centar koja je iz budžeta za ovu namjenu izdvojila 300.183 KM.
09.08.2018.
Akcija čišćenja i uređenja zelenog pojasa oko stadiona na Koševu
Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, a u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, ova lokalna zajednica redovno organizira akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša.
09.08.2018.
Završeno postavljanje 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra
Još 15 domaćinstava sa rubnih dijelova sarajevske općine Centar dobilo je plastenike, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom, čija montaža je okončana.
08.08.2018.
Izgradnja vrtića „Razigrani dani“ se odvija planiranom dinamikom, drveće neće biti posječeno, a stabilnost okolnih objekata neupitna
Predstavnici Općine Centar Sarajevo u prostorijama Mjesne zajednice „Koševo 2“ održali su sastanak sa stanovnicima ovog mjesnog područja, a gdje je razgovarano o aktivnostima na izgradnji vrtića „Razigrani dani“.
08.08.2018.
Izdvojeno 110.000 maraka jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe.
08.08.2018.
Pri kraju radovi na utopljavanju nebodera u Ulici Jezero
U okviru projekta postavljanja termo fasada na objekte kolektivnog stanovanja kojeg zajednički finansiraju stanari zgrada i Općina Centar u toku su radovi na postavljanju termo fasade na neboderu u Ulici Jezero 5 za šta je Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 70.713,86 KM.
08.08.2018.
Počeo turnir „Fis gol“ u malom nogometu
U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, sinoć je počeo nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.
07.08.2018.
Arheološki park Kalin hadži Alijine džamije u novom ruhu
Na osnovu naloga načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ uređuju lokalitet Kalin hadži Alijine džamije, smješten na uglu ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva.
07.08.2018.
Za jednokratne socijalne pomoći Općina Centar izdvojila 130.000 KM
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za socijalno ugrožene porodice. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu obezbijeđeno je 130.000 maraka, a sa takvom praksom će se nastaviti i ubuduće.
07.08.2018.
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF
Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
07.08.2018.
Pri kraju realizacija projekta uklanjanja arhitektonskih barijera
Radnici građevinske firme „Sela“ privode kraju postavljanje položenih ivičnjaka na pješačkim prelazima s ciljem olakšanja svakodnevne komunikacije osobama sa invaliditetom. Finansijer projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za lakše kretanje osoba sa invaliditetom je Općina Centar.
06.08.2018.
Općina Centar podržala učešće SFK Sarajevo u Ligi prvaka
Uoči početka utakmica UEFA Lige prvaka za žene Bordo šampionke dobile su vrijednu podršku Općine Centar Sarajevo predvođene načelnikom Nedžadom Ajnadžićem.
06.08.2018.
Mladi i dalje mogu dobiti sredstva od Općine Centar za pokretanje vlastitog biznisa
S ciljem poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo je raspisala Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
06.08.2018.
Općina Centar podržala turnir „Fis gol“ u malom nogometu
U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u ponedjeljak 6. augusta 2018. godine započinje nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.
06.08.2018.
Središnja sarajevska Općina podržala projekat „Čista rijeka Bosna“
Organizacija za razvoj turizma regije Doboj (Rotor) u saradnji sa partnerima uspješno realizira ekološki projekat „Čista rijeka Bosna“, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Implementacija ovog projekta traje do kraja 2018. godine.
03.08.2018.
Potpisan ugovor o izgradnji kosog lifta na Ciglanama
U petak, 3. augusta 2018. godine na polaznoj stanici kosog lifta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama potpisan je ugovor o izgradnji kosog lifta u ovom naselju.
03.08.2018.
Intenzivirane aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Prve transverzale
Delegacije Općine Centar na čelu sa dr. Nedžadom Ajnadžićem i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo na čelu sa direktorom Mirzom Hulusićem obišle su u četvrtak, 2. augusta 2018. godine trasu Prve transverzale u Sarajevu.