Centar kulture i mladih Općine Centar ponovo otvara vrata polaznicima

U skladu sa Odlukom o radu institucija kulture i preporukama koje je izdao Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i Odlukom Vlade Federacije BiH o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa na području FBiH, Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ ove sedmice ponovo otvara vrata svojim polaznicima kurseva i škola koje su trajale do proglašenja stanja nesreće.
Centar kulture i mladih Općine Centar ponovo otvara vrata polaznicima

Tako će polaznici započeti besplatne radionice scenskih umjetnosti, kurs računarske grafike i savremenog plesa. Pored besplatnih kurseva i škola također će biti nastavljene i škole: bubnjeva, crtanja i slikanja za odrasle kao i za djecu i mlade, stripa, baleta, savremenog plesa, glume, klavira i pjevanja kao i gitare. Također je planiran nastavak kurseva: engleskog jezika za djecu i odrasle, kurs računarskih osnova, pilatesa, kurs računarske grafike, aerobik, radionica kreativnog pisanja, a škole lutkarstva i kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva do daljnjeg neće biti nastavljene za polaznike.

 

U prostorijama JU „Centar kulture i mladih Općine Centar“ u Ulici Jelića 1 škola baleta je po rasporedu ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 17 i 15 do 20 sati. Škola glume će biti održavana subotom od 10 do 11.30 sati za mlađu grupu dok stariji polaznici ove škole su po rasporedu odmah nakon toga od 11.30 do 13  sati. Škola savremenog plesa biće utorkom i petkom od 20.30 do 22 sata, kao i subotom od 17 do 18.15 sati.  Multimedijalni projekt odnosno radionice scenskih umjetnosti biće održavane ponedjeljkom i srijedom od 20 sati. Škola gitare je u Jelićevoj ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati (prva grupa) i ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 20 sati (druga grupa). Škola klavira za polaznike biće održana ponedjeljkom, utorkom i petkom sa početkom od 14 sati. Dječiji hor „Princess krofne“ će imati svoje probe ponedjeljkom i srijedom od 19 sati. Za sve ljubitelje zdravog stila života pilates je srijedom od 18 do 21 sat, dok je aerobik utorkom od 19.15, te četvrtkom od 20.15 sati.

 

U prostorijama Centra za mlade na Gorici (Ulica Avde Jabučice 52) planirano je održavanje škole crtanja i slikanja ponedjeljkom i srijedom od 18 sati, dok su polaznici škole bubnjeva po rasporedu utorkom i petkom od 18.30 sati, a škola stripa biće održavana ponedjeljkom i petkom  od 20 sati.

 

U prostorijama kultnog FIS-a (Mis Irbina 10) planirano je održavanje kurseva engleskog jezika svakog utorka i četvrtka za djecu u terminu od 18 sati, dok je za odrasle termin održavanja istih dana od 19.30 sati. Kurs računarske grafike je po rasporedu ponedjeljkom i srijedom od 19 sati. Hor „Cantabile“ će imat svoje probe svakog utorka i četvrtka od 17.30 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti