Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici

Polaganjem cvijeća ispred spomen ploče u Jukićevoj ulici 116 na Koševskom brdu 1. juna 2020. godine obilježena je 28. godišnjica stradanja četvero naših sugrađana.

Od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja sa Poljina, na današnji dan 1992. godine ispred kuće, tokom porodičnog ručka ubijene se sestre Rabija Fočo i Mediha Kurtović, te njihove kćerke Amela Fočo i Zlata Kurtović. Amela je tada imala 13, a Zlata nepune tri godine.

 

Cvijeće su položili i odali počast nastradalim porodica i prijatelji, članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, predstavnici Općine Centar kao i učenici Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.U ime načelnika  Općine Centar i Općinskog vijeća Centar cvijeće su položili savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić i Amra Sabrihafizović-Hajdarević iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

 

U Jukićevoj ulici na Koševskom brdu se nalaze tri ovakva mjesta stradanja nevinih sugrađana gdje su vojna meta najčesće bili i djeca.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti