Vijesti

10.09.2018.
Tri kantonalne javne ustanove dobile od Općine Centar plastenike
Osim što niz godina Općina Centar dodjeljuje plastenike boračkim i povratničkim porodicama, ove godine sedam plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom su dobile i tri kantonalne javne ustanove: „Zavod za bolesti ovisnosti “ i „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ po dva i „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ tri plastenika.
10.09.2018.
Konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Hastahane
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 15. redovnoj sjednici, održanoj 29.9.2017. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna RP Gradski centar „Marijin Dvor“ za lokalitet Hastahana (park Nijaza Durakovića).
10.09.2018.
Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Edina Puhala i Adnana Redžovića, uspješne sportiste koji su u proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.
07.09.2018.
Ajnadžić i Hulusić o novim projektima-Prva transverzala je najveći prioritet
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je između ostalog, razgovarano i o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.
07.09.2018.
Općina poziva nadležne da riješe problem polomljenih ploča u Titovoj, a ako neće neka prebace nadležnost ovoj lokalnoj zajednici
Šetnica u Titovoj ulici je najprometnija u Sarajevu, a vjerovatno i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
07.09.2018.
Općina Centar nastavlja pomagati manje razvijene općine i održivi povratak u BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Općini za sanaciju oštećene putne komunikacije Ždralovići – Ajvatovica.
07.09.2018.
Mladi bh. umjetnik Rikardo Druškić oslikao mural u Centru kulture i mladih Općine Centar
Prostorije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo smještene u Ulici Jelića 1 odnedavno krasi mural pod nazivom „Pozornica“ koji je naslikao mladi bosanskohercegovački umjetnik Rikardo Druškić.
06.09.2018.
Općina Centar i Udruženje ''Jesi li za basket?“ obnovili igralište kod osnovne škole u Fojnici
Zahvaljujući zajedničkoj saradnji Općine Centar i Udruženja ''Jesi li za basket?, u četvrtak 6. septembra 2018. godine u Fojnici u krugu Osnovne škole „Muhsin Rizvić“, ozvaničen je završetak radova na obnovi basket igrališta.
06.09.2018.
Završeni radovi na demontaži konstrukcije kosog lifta na Ciglanama
Kako je predviđeno, radnici firme „Europrost“ iz Gračanice su tokom ove sedmice okončali radove demontaže konstrukcije jedne trase kosog lifta na Ciglanama.
06.09.2018.
Općina Centar sufinansira obnovu vanjske stolarije na objektu Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u srijedu 5. septembra 2018. godine posjetio Travnik.
05.09.2018.
Uskoro sanacija saobraćajnica u ulicama Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo
U prostorijama Općine Centar u srijedu 5. septembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje sporazuma o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada.
05.09.2018.
Nastavak projekta uređenja pristupnih saobraćajnica u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu
Početkom ove sedmice započeli su pripremni radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu.
05.09.2018.
Prezentacija o opasnostima toplotnog udara u automobilima
Tokom jučerašnjeg dana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra članice Udruženja „Baby Steps“ su održale prezentaciju o opasnostima toplotnog udara u automobilima.
04.09.2018.
Obilježena prva godišnjica rada Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad
U prostorijama Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad danas je bilo jako veselo.
04.09.2018.
Općina nabavila Micro Bit uređaje za učenike osnovnih škola
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti u saradnji sa Službom za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku je okončala zakonsku proceduru nabavke Micro Bit uređaja za potrebe 11 osnovnih škola sa Centra.
04.09.2018.
Započinje anketiranje građana o stanju sporta u Centru
Općina Centar Sarajevo započela je izradu općinske strategije iz oblasti sporta za period 2019-2022. godine.
04.09.2018.
Poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da do 31. oktobra 2018. godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
03.09.2018.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić podijelili prvačićima školske torbe, pribor i knjige
U ponedjeljak 3. septembra 2018. godine prvačići iz Centra su prvi put sjeli u školske klupe.
03.09.2018.
Općina Centar zahtijeva povrat novca jer zelena fasada nije „zaživjela“
U namjeri da vizuelno uljepša centralni dio Sarajeva, ali i iz snažnog opredjeljenja u zaštiti okoliša, Općina Centar Sarajevo je finansirala postavljanje prve zelene fasade u glavnom gradu BiH.
03.09.2018.
U Rogatici završena izgradnja spomen-obilježja
U prisustvu velikog broja mještana u mjestu Kukavice koje pripadaju Opštini Rogatica u subotu 1. septembra 2018. godine vjerskim programom obilježen je završetak radova na izgradnji spomen-obilježja i hair česme u znak sjećanja na šehide poginule tokom proteklog rata.