Vijesti

17.08.2018.
Plato kod Pozorišta mladih više nije parking, uskoro uređenje u pozorišni trg
Općina Centar je pokrenula aktivnosti na uređenju trga ispred Pozorišta mladih – budućeg Trga kulture Jurislav Korenić na kome se do sada nalazio parking.
17.08.2018.
Sanacija klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama
Općina Centar i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo svakodnevno intenzivno rade na aktivnostima u vezi sa sanacijom klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama. U tom smislu se najmanje jednom sedmično održavaju redovni radni sastanci na kojima se razmatraju preduzete mjere i definiraju daljnji zadaci.
17.08.2018.
Čestitka i donacija Općine Centar za Kurban-bajram
U povodu nastupajućeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najsrdačnije čestitke svim muslimanima vjernicima u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama za dobro zdravlje, sreću i prosperitet, te da radost prazničnih dana podijele sa svojim obiteljima, prijateljima i komšijama.
17.08.2018.
Tradicionalni bajramski prijem u Općini Centar za šehidske porodice
U povodu predstojećeg praznika Kurban-bajrama u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 2015/II) u ponedjeljak, 20. augusta 2018. godine u 10 sati biti upriličen tradicionalni prijem za šehidske porodice.
16.08.2018.
Općina Centar zahtijeva od Sarajevostana da hitno otkloni kvar na instalacijama iznad Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
Iskazujući veliki senzibilitet prema porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju, a uzimajući u obzir da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistemska podrška za ovu ranjivu kategoriju društva, Općina Centar Sarajevo je u 2017. godini obezbijedila prostor u Ulici Valtera Perića i u potpunosti finansirala njegovu rekonstrukciju, odnosno adaptaciju, uključujući namještaj i opremu, u skladu sa potrebama djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.
16.08.2018.
Za uklanjanje grafita sa fasada objekata Općina izdvojila 20 hiljada KM
Općina Centar Sarajevo je snažno opredijeljena na uređenju životnog prostora, a sve sa ciljem da se napravi ugodniji ambijent za život naših sugrađana.
16.08.2018.
JU Centar kulture i mladih i Vijeće mladih Općine Centar će realizovati zajedničke projekte
V.d. direktor Javne ustanove Centar kulture i mladih Armin Omerović i predsjednik mladih i Vijeća mladih Općine Centar Vukša-Fejzić održali su sastanak na kojem je usaglašeno da se jačanjem zajedničkog angažmana navedene javne ustanove i Vijeća mladih doprinosi poboljšanju položaja mladih u ovoj sarajevskoj općini.
16.08.2018.
Sutra četvrtfinalne utakmice malonogometnog turnira „Fis gol 2018“
U okviru malonogometnog turnira „Fis gol 2018“ na prostoru otvorenog igrališta FIS-a u četvrtak 16. augusta 2018. godine na rasporedu je odigravanje četiri utakmice ekipa iz kategorije seniora.
15.08.2018.
Okončani radovi na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula
Tokom današnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ će okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
15.08.2018.
„Fitness ljeto 2018“ se nastavlja i u augustu ponedjeljkom i srijedom od 19 sati
Od početka jula, kada je počela realizacija projekta „Fitness ljeto 2018“, veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbali su dva puta sedmično.
15.08.2018.
Počeo drugi upisni rok za prvačiće
U Kantonu Sarajevo je počeo drugi upisni rok u prvi razred redovne osnovne škole i trajat će do kraja augusta ove godine.
15.08.2018.
Očišćen i uređen zeleni pojas oko stadiona na Koševu
U organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, a na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, ova lokalna zajednica redovno organizira akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša.
14.08.2018.
Pripreme za izradu glavnog projekta izgradnje kosog lifta na Ciglanama
Predstavnici Općine Centar, tokom današnjeg dana, zajedno sa predstavnicima konzorcija firmi „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica i „Džekos“ d.o.o. Sarajevo kao i Instituta za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu i Grasa obišli su lokaciju kosog lifta na Ciglanama gdje su dogovoreni daljnji koraci u izgradnji novog lifta u Ulici Husrefa Redžića.
14.08.2018.
Završeni radovi na proširenju i uređenju dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom proteklog perioda okončali radove na uređenju i proširenju dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije na Betaniji (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“).
14.08.2018.
Poziv korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavu dokumentacije
Po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upućeni su dopisi svim korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavljanje dokumentacije.
14.08.2018.
Održana prva dva koncerta Gudačkog kvarteta AMAS
S ciljem afirmacije mladih umjetnika i većeg broja kulturnih dešavanja tokom održavanja Sarajevo Film Festivala, Općina Centar Sarajevo i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u saradnji sa Gudačkim kvartetom AMAS, organizovali su koncerte u Ulici Maršala Tita ispred Velikog parka.
13.08.2018.
Izgradnja ciciban igrališta i sportske plohe na Grdonju
Na lokalitetu pored stare seizmološke stanice na Grdonju u toku su radovi na izgradnji ciciban i sportskog igrališta.
13.08.2018.
U toku radovi na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su radove na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“. Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 86.310 KM.
13.08.2018.
Nastavljen malonogometni turnir „Fis gol 2018“
Malonogometni turnir za sve generacije „Fis gol 2018“, kojeg organizuje Futsal klub Centar u suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, nastavljen je utakmicama koje su odigrane u nedjelju, 12. augusta 2018. godine na igralištu FIS-a.
13.08.2018.
Poziv za dostavu projektnih prijedloga iz oblasti sporta
U cilju izrade Strategije iz oblasti sporta za period 2019.-2022. godine, Općina Centar poziva sve zainteresirane subjekte, ustanove, organizacije civilnog društva, sportske organizacije, neformalne grupe i pojedince da dostave svoje prijedloge projekata iz oblasti sporta, kako bi se usvojio i realizirao što kvalitetniji strateški dokument za oblast sporta na području ove lokalne zajednice.