Uručeni paketi obezbijeđeni zahvaljujući Projektu PRO-Budućnost

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima posjetio socijalno ugrožene porodice na teritoriji ove lokalne zajednice i uručio im prehrambeno-higijenske pakete u okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost.

PRO-Budućnost je projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za izgradnju mira i povjerenja među građanima koji provodi organizacija Catholic Relief Services (CRS) sa partnerima u 75 lokalnih zajednica. Nastojeći pružiti podršku kada je najpotrebnija, dio sredstava ovog projekta preusmjeren je za pomoć koja je pripremljena u dogovoru sa predstavnicima lokalnih zajednica.

Naime, u okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost osigurana je pomoć za više od 50 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u vrijednosti preko 80.000 KM. Općina Centar Sarajevo dijelom je ovog projekta, a u okviru pomoći u borbi sa posljedicama pandemije korona virusa trideset dvije porodice sa područja općine Centar dobile su prehrambeno-higijenske pakete, obezbijeđene od strane USAID-a kroz projekat PRO-Budućnost, kojeg implementira CRS. 

Podjela paketa izvršena je u koordinaciji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, a paketi sa hranom uručeni su socijalno ugroženim porodicama s područja općine. 

-Od početka vanredne situacije mi smo u stalnom kontaktu sa našim zajednicama. One su nam uvijek na prvom mjestu. Iako je u osnovi našeg projekta izgradnja mira, uspjeli smo naći rješenje da pružimo urgentnu pomoć, jer je logično da odgovorimo na njihove potrebe i pružimo podršku u ovim teškim vremenima, istakli su saradnici projekta PRO-Budućnost.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti