Vijesti

06.03.2019.
Saradnja Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar u realizaciji kapitalnih projekata
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 6. marta 2019. godine zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i kantonalnom ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Zinetom Bogunić obišao dvije lokacije gdje je u toku izgradnja objekata obdaništa Razigrani dani u ulici Patriotske lige do broja 46 i osnovne škole u naselju Šip.
06.03.2019.
Odata počast Goranu Čengiću povodom Međunarodnog dana pravednika
U povodu Dana sjećanja na pravednike u Evropi danas je položeno cvijeće na grob Gorana Čengića na Gradskom groblju Bare.
06.03.2019.
Općina Centar Sarajevo uspostavlja prijateljske veze sa Općinom Reggio Emilia iz Italije
Predstavnici Općine Reggio Emilia iz Italije predvođeni savjetnicom za socijalna pitanja i međunarodnu saradnju dr. Serenom Foracchia u srijedu, 6. marta 2019. godine posjetili su Općinu Centar gdje su ih ugostili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić sa saradnicima.
06.03.2019.
Završeno općinsko takmičenje iz matematike za osnovce sa Centra
U prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“ na Skenderiji u utorak, 5. marta 2019. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.
05.03.2019.
Stanovnici MZ „Hrastovi-Mrkovići“ sa načelnikom razgovarali o prioritetnim projektima
Nastavljajući praksu redovnog dijaloga sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica i građanima, a kako bi se bolje upoznao sa rezultatima rada općinske administracije na terenu, te aktuelnim potrebama i zahtjevima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Savjeta i stanovnicima Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.
05.03.2019.
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta
Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja.
05.03.2019.
Obilazak gradilišta obdaništa Razigrani dani i škole na Šipu
U srijedu 6. marta 2019. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i kantonalnom ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Zinetom Bogunić...
05.03.2019.
Vijeće mladih Općine Centar sudjelovalo na treningu za izgradnju mira
Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd organizirao je trening izgradnje mira za mlade iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji je održan u Mostaru.
04.03.2019.
Načelnik Ajnadžić i ministar Mandić razgovarali o zajedničkim projektima
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Srđanom Mandićem.
04.03.2019.
Upozorenje na opasnost od požara prilikom spaljivanja korova
Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava naše sugrađane na povećanu opasnost od izbijanja požara tokom narednog perioda.
04.03.2019.
Održana 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 28. februara 2019. godine održana je 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
01.03.2019.
Obilježen 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Povodom Dana nezavisnosti BiH, u petak, 1. marta 2019. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim poginulim braniteljima.
28.02.2019.
Kosi lift na Ciglanama od danas u funkciji
Od danas stanovnici naselja Ciglane imaju obezbijeđen prevoz kosim liftom koji je zvanično u funkciji.
28.02.2019.
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 28. februara 2019. godine svečanu sjednicu kojoj su, osim vijećnika i rukovodstva Općine prisustvovali predstavnici boračkih i udruženja civilnih žrtava rata, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Armije i MUP-a RBiH, predstavnici drugih nivoa vlasti, preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, nevladinih udruženja.
28.02.2019.
U petak na sceni u Jelićevoj komedija „Ja Bosanac“
Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 1. marta 2019. godine izvođenje predstave „Ja, Bosanac“ spisateljice Indire Kučuk-Sorguč. Komedija će biti održana u velikoj sali Centra kulture (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
28.02.2019.
U Centru za zdravo starenje provedena akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska
Povodom promocije značaja redovne kontrole zdravstvenog stanja kod osoba treće životne dobi, a na inicijativu Općinskog vijeća Centar, JU „Apoteke Sarajevo“ u saradnji sa Centrom za zdravo starenje i Općinom Centar, organizovali su akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska.
28.02.2019.
Načelnik Ajnadžić učestvovao na okruglom stolu „Ratni zločini i njihovo procesuiranje”
U organizaciji Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo sinoć je održan okrugli sto o temi „Ratni zločini i njihovo procesuiranje” na kojem je razgovarano o obimu izvršenih djela ratnog zločina, podignutim optužnicama i izrečenim presudama.
27.02.2019.
Vlada KS i Općina će zajednički realizovati dio kapitalnih projekata
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa kantonalnim premijerom Edinom Fortom. Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić, razgovarano je o kapitalnim projektima koji zahtijevaju zajednička ulaganja ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo.
27.02.2019.
Općina nije izdala odobrenje za farbanje fasade u Ulici Hiseta
Uposlenici Službe za privredu i finansije Općine Centar jučer su tokom redovnih kontrola poslovnih prostorija konstatovali da se na fasadi objekta u Ulici Hiseta izvode nelegalni radovi nakon čega je općinska inspekcija izašla na teren i po službenoj dužnosti pokrenula postupak.
27.02.2019.
Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ obilježili Dan nezavisnosti BiH
Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i ove godine priredili su bogat svečani program kojem su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i savjetnik načelnika Osmo Babić.