JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM STRANAMA

Izrada Regulacionog plana „Alipašina - Koševo“

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 32. redovnoj sjednici, održanoj 4. februara 2019. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Alipašina-Koševo“ („Službene novine KS“ 8/19).
Izrada Regulacionog plana „Alipašina - Koševo“

Odluka o pristupanju izradi novog planskog dokumenta je donesena radi zastarjelosti ranijeg plana (UP „Jugobanka“ - Službene novine Grada 18/86), a kako bi se ponovno ocijenile sve promjene nastale u proteklom periodu, te donijela nova planska rješenja.

 

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo je kao Nosilac izrade dostavio prvu verziju planskog rješenja - osnovnu koncepciju Plana za ovaj prostorni obuhvat, koji se sada upućuje na javni uvid i dostavljanje prijedloga i sugestija od strane zainteresiranih građana, vlasnika i posjednika nekretnina, organa uprave, javnih preduzeća i ostalih zainteresiranih subjekata.

 

Javni uvid i dostavljanje prijedloga i sugestija je moguće izvršiti u roku od 30 dana od dana objavljivanja na web stranici, a prijedlozi i sugestije isključivo u pisanoj formi mogu se dostaviti na protokol Općine Centar kao i na sljedeće e-mail adrese: eldina.sehovic@centar.ba  i selma.islambegovic@centar.ba