Vijesti

14.03.2019.
Takmičenje osnovaca sa Centra u horskom pjevanju
U prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) u srijedu, 13. marta 2019. godine održano je takmičenje osnovaca iz horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju. Učestvovali su horovi učenika iz pet osnovnih škola sa Centra.
13.03.2019.
Kontinuirana saradnja Općine Centar i Ministarstva za boračka pitanja KS
U Općini Centar Sarajevo održan je sastanak općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića sa ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismirom Juskom i saradnicima posvećen saradnji ova dva nivoa vlasti kada je u pitanju ostvarivanje boračkih prava i zaštite kao i projekti namijenjeni boračkoj populaciji.
13.03.2019.
Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije
U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ u utorak, 12. marta 2019. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
13.03.2019.
Oglašeni slobodni poslovni prostori
Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija Općine Centar na period od dvije godine objavljen je u srijedu, 13. marta 2019. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren osam dana.
13.03.2019.
Otvorena izložba fotografija Mladena Pikulića
U prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) otvorena je izložba pod nazivom „identity“ poznatog bh fotografa Mladena Pikulića koji posljednjih nešto više od dvadeset godina živi i radi u Holandiji.
12.03.2019.
Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju Nulte i Prve transverzale
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je 12. marta 2019. godine u Općini Centar organizovao zajednički sastanak na kome su osim predstavnika nadležnih općinskih službi također prisustvovali predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i Zemljišno-knjižnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu.
12.03.2019.
Saradnja Općine Centar i Ambasade Austrije u BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je novoimenovanu ambasadoricu Austrije u našoj zemlji NJ.E. Ulrike Hartmann sa kojom je razgovarao o potencijalnim investicijama i budućoj saradnji koja se može ostvariti između dvije prijateljske zemlje.
12.03.2019.
Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja
Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Kemal Bećarević i Inas Kasumović.
11.03.2019.
Potpisan ugovor za otvaranje punkta Hitne medicinske pomoći na području Centra
S ciljem stalnog unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, Općina Centar Sarajevo, iako nije nadležna, realizuje niz projekata kako bi ovu djelatnost od posebnog interesa za građane podigla na što veći nivo.
11.03.2019.
Projekti razvoja komunalne infrastrukture na Marijin dvoru
U prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor“ (Dolina 7) u utorak, 5. marta 2019. godine održan je sastanak na kome su predstavnici Općine Centar, koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, razgovarali sa svojim domaćinima iz Savjeta ove mjesne zajednice o budućim projektima koji će biti realizovani tokom narednog perioda.
11.03.2019.
Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2019.
Općinsko vijeće Centar Sarajevo, na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, raspisalo je Javni poziv i kriterije za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2019. godini.
11.03.2019.
Počela besplatna škola ragbija za osnovce sa Centra
U nastojanju da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, javnom ustanovom čiji je osnivač, organizovala je besplatnu školu ragbija za učenike osnovnih škola sa područja Centra.
08.03.2019.
Obilježena 21. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci, prijatelji i predstavnici više nivoa vlasti u petak 8. marta 2019. godine odali su počast i obilježili 21. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
08.03.2019.
Hitna pomoć uskoro i u općini Centar
Na osnovu zahtjeva Javne ustanove „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ Općina Centar je obezbijedila prostor za otvaranje punkta Hitne medicinske pomoći za područje ove jedinice lokalne samouprave.
08.03.2019.
Sretan 8. mart
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić povodom Međunarodnog dana žena svim ženama čestitaju 8. mart.
08.03.2019.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ na Soukbunaru održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
08.03.2019.
Održana kreativna radionica u Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad
U prostorijama Centra za zdravo starenje u zgradi „Svjetlosti“ (Muhameda Kantardžića 3) organizovana je kreativna radionica u kojem su učestvovala djeca iz Javne ustanove „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“ zajedno sa članovima likovne sekcije Centar za zdravo starenje.
07.03.2019.
Održana javna tribina o projektu izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“
U prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ u srijedu, 6. marta 2019. godine održana je javna tribina na kojoj je prezentirana osnovna koncepcija projekta izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“.
07.03.2019.
Općina Centar spremna sufinansirati sanaciju fasade u Ulici Muhameda Hadžijahića
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 6. marta 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao stanare zgrade u Ulici Muhameda Hadžijahića 12 i 14 kojima su ugroženi stanovi zbog dotrajale fasade i popucanih betonskih ploča u temelju zgrade.
07.03.2019.
U Centru kulture izložba fotografija Mladena Pikulića
U prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar u subotu, 9. marta 2019. godine sa početkom u 19 sati bit će upriličena izložba fotografija čiji je autor Mladen Pikulić.