Predsjedavajući Đozo posjetio KJKP „Vodovod i kanalizacija“

Vode ima dovoljno, ali je potrebno adekvatno odvoditi do potrošača

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo održao je danas sastanak sa Aidom Pendek, koja je nedavno imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice, a naglasak je stavljen na rješavanje problema neadekvatnog vodosnabdijevanja  domaćinstava za lokalitete Gornji Kromolj, Poljine i dio Alipašine ulice.

 

Predsjedavajući Đozo je još jednom potvrdio opredjeljenje Općine Centar da u narednom periodu intenzivno radi na dovođenju pitke vode u sva domaćinstva koja nemaju uredno vodosnabdijevanje.

 

-Krajem prošle godine zajedno sa načelnikom Srđanom Mandićem i bivšim direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem obišao sam navedene lokalitete gdje stanovnici nemaju uredno vodosnabdijevanje i dogovorene su konkretne aktivnosti na rješavanju ovih problema i obezbijeđena su finansijska sredstva. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima, na dobrobit naših građana, u što skorijem vremenskom periodu riješiti ove probleme, jer nedopustivo je da u današnje vrijeme ljudi ne mogu u svojim domovima zadovoljiti osnovne potrebe za pitkom vodom, kazao je predsjedavajući Đozo.

 

Direktorica Pendek je iskazala spremnost preduzeća da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima te upoznala predsjedavajućeg Đozu o konkretnim aktivnostima koje su provedene kada je u pitanju rješavanje problema vodosnabdijevanja na navedenim lokalitetima.

 

-Zajedno možemo rješavati sve nagomilane probleme, a slažemo se u tome da je snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom najprioritetnije. Vode na izvorištima ima sasvim dovoljno,ali je trebamo sačuvati i adekvatno odvoditi do krajnjih potrošača. Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u punom kapacitetu stoji na raspolaganju, poručila je Pendek.