Vijesti

27.03.2019.
Jusuf će se vratiti jači
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić zajedno sa vijećnicima upućuju pismo podrške bosanskohercegovačkom košarkašu Jusufu Nurkiću koji je doživio tešku povredu.
27.03.2019.
Mjesna zajednica „Betanija-Šip“
Izgradnja novog stepeništa i staze za osobe sa invaliditetom na Šipu
Radnici građevinske firme „Sela“ započeli su izgradnju novog stepeništa u Ulici Branilaca Šipa kod broja 3.
27.03.2019.
PROJEKAT 365 SPORT PLUS
Besplatna škola fudbala za osnovce sa Centra
U nastojanju da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, javnom ustanovom čiji je osnivač, organizovala je besplatnu školu fudbala za učenike osnovnih škola sa područja Centra.
27.03.2019.
Nastavak aktivnosti na uređenju lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima Vakufske direkcije, Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS i Zavoda za planiranje KS, a u vezi uređenja lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije.
26.03.2019.
Sankcije utvrđene zakonom
Općina započinje strožiji nadzor nad prokopima i njihovom sanacijom
Općina Centar Sarajevo ulaže značajna finansijska sredstva za održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta.
26.03.2019.
Centar kulture i mladih
Dani komedije „Smijeh je lijek“ od 1. do 6. aprila
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Sarajevu će od 1. do 6. aprila 2019. godine biti održani Dani komedije „Smijeh je lijek“ koje organizira Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar.
26.03.2019.
UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA
Za školarce iz Centra održane radionice o značaju reciklaže
U okviru projekta „Zajedno-mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar“, a povodom Svjetskog dana reciklaže, u dvije osnovne škole iz Centra „Hasan Kikić“ i „Hasan Kaimija“ su realizovane radionice pod nazivom „Reciklaža za sve“.
26.03.2019.
Općina Centar i ove godine podržala održavanje konferencije Sarajevo Training Convention
Treća po redu međunarodna naučno – praktična konferencija o sportu, Sarajevo Training Convention, održana je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Općina Centar, kao i prethodne godine, podržala je održavanje ove konferencije.
25.03.2019.
PODRŠKA BORAČKIM UDRUŽENJIMA
Općina pomogla izgradnju spomen obilježja Crnim labudovima
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je zajedno sa Dževadom Jusićem, predsjednikom Komisije za boračka pitanja novoizgrađeno spomen obilježje i objekat Udruženja „Crni Labudovi“.
25.03.2019.
Odgajateljima iz vrtića Leptirić uručeni didaktički setovi
U okviru projekta „Inkluzivni predškolski odgoj i obrazovanje za pravično društvo“ kojeg realizuje Udruženje „Društvo ujedinjenih građanskih akcija“ (DUGA) za odgajatelje vrtića Leptirić, koji djeluju u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“, uručeno je sedam Numicon didaktičkih setova za podučavanje matematike zajedno sa priručnicima.
25.03.2019.
U srijedu 34. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 34. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo koja je najavljena za petak, 22. marta 2019. godine bit će održana u srijedu, 27. marta 2019. godine u 9 sati, u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
25.03.2019.
Javna tribina o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Čobanija“
Programom i planom aktivnosti za pripremu i izradu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Čobanija“, kao i Odlukom o pristupanju izradi ovog dokumenta, utvrđena je obaveza održavanja javne tribine s ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa prijedlogom ovog plana.
23.03.2019.
Velika zabava za mališane u Pionirskoj dolini
Nakon 27 godina u zoološki vrt u „Pionirskoj dolini“ ponovo kao atrakcija za djecu i odrasle boravi sedmogodišnja bengalska tigrica nazvana Nina.
22.03.2019.
Nagrađeni najuspješniji sportisti iz Centra
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić uručio je zaključke o dodjeli novčanih sredstava uspješnim sportistima sa područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate.
22.03.2019.
Općina Centar želi rješavati stambeno pitanje mladih
Nakon što je početkom mjeseca u prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ održana javna tribina na kojoj je prezentirana osnovna koncepcija projekta izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem.
22.03.2019.
Izmijenjen termin održavanja 34. sjednice Općinskog vijeća Centar
Redovna 34. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo koja je najavljena za petak, 22. marta 2019. godine bit će održana u srijedu, 27. marta 2019. godine u 9 sati, u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
22.03.2019.
Vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar o radu Općinske izborne komisije
U četvrtak, 21. marta 2019. godine održana je 5. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo, a na dnevnom redu je bio Izvještaj Općinske izborne komisije Centar za 2018. godinu. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
21.03.2019.
Učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ dobili svoj „botanički kutak“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa učenicima-članovima ekološke sekcije iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ ozvaničio početak realizacije projekta „botanički kutak“ kojeg je od ove godine pokrenula Općina u saradnji sa osnovnim školama iz Centra.
21.03.2019.
Općina Centar će ustupiti prostor za smještaj „Spomen sobe za ubijenu djecu Sarajeva“
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predsjednika Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. Fikreta Grabovicu sa kojim je razgovarao o aktivnostima koje Udruženje realizuje kao i sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.
21.03.2019.
IN MEMORIAM - SELIM HAMZIĆ
Povodom smrti Selima Hamzića, uvaženog komandanta Prve bošnjačke brigade Armije RBiH načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uputio je iskreno saučešće porodici i prijateljima.