Vijesti

27.02.2019.
Sutra 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 33. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
27.02.2019.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
26.02.2019.
Od četvrtka kosi lift na Ciglanama u funkciji, cijena karte pola marke
Stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama do kraja februara dogovoreno je na današnjem sastanku u Općini Centar između načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i kantonalnog ministra saobraćaja Adnana Štete.
26.02.2019.
U toku revizija korisnika lične i porodične invalidnine u općini Centar
Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju da je u toku revizija korisnika prava na ličnu i porodičnu invalidninu u 2019. godini.
26.02.2019.
Općina Centar će podržati organizaciju Europskog košarkaškog prvenstva U18 za žene A divizije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana i nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Samira Avdića.
26.02.2019.
U Centru kulture počinje audicija za „Moderni ples“
Još jedan u nizu projekata namijenjenih mladima, a kojeg finansira Općina Centar, u skladu sa Operativnim planom Centra kulture i mladih za 2019. godinu, je i projekat „MZ 365+“, sa ciljem realizacije umjetničkih i kulturnih programa i projekata u mjesnim zajednicama općine Centar.
25.02.2019.
Samra Malagić zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar uspješno vodi privatni biznis
Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je krajem 2017. godine potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama sa ciljem samozapošljavanja kroz osnivanje vlastitog biznisa.
25.02.2019.
Projektom Općine Centar „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćen 471 korisnik
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za oko 470 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
25.02.2019.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
25.02.2019.
Poziv mladima za učešće u projektu „Obrazovanje kroz aktivizam mladih kao put u procesu izgradnje mira“
U okviru projekta „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u maju ove godine u Domu mladih na Skenderiji planirano je održavanje dvodnevnih radionica.
22.02.2019.
Zahvalnica Olimpijskog komiteta BiH načelniku Ajnadžiću
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine uputio je načelniku Općine Centar Sarajevo dr. Nedžadu Ajnadžiću zahvalnicu za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem je čelu, u pripremi, organizaciji i održavanju XIV Zimskog evropskog olimpijskog festivala - EYOF održanog u februaru 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.
22.02.2019.
U četvrtak 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 33. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
22.02.2019.
Izmjene i dopune regulacionih planova s ciljem urbanizacije općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa predstavnicima nekoliko potencijalnih investitora koji imaju namjeru da ulažu na području ove općine.
22.02.2019.
U Centru za zdravo starenje upriličena izložba i predavanje o borbi protiv stresa
Predstavnice Udruženja „Sahan“ su za članice Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12) upriličile završnu izložbu u okviru projekta „Filcom do očuvanja kulturne baštine“ i održale predavanje o borbi protiv stresa.
21.02.2019.
Završne pripreme za proljetni nastavak fudbalske sezone na stadionu Koševo
Nakon uspješnog svečanog otvorenja Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu i završetka igara mladih koje su trajale od 9. do 16. februara ove godine uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim stadionom u ime Općine Centar kao vlasnika i njenog osnivača, su završili sa demontažom bine i plastične podloge koji su postavljeni samo za ovaj svečani događaj.
21.02.2019.
Usvojen novi pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama
Općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić početkom ove godine, usvojio je izmjene i dopune Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama. Izmjenama pravilnika nastoji se smanjiti neujednačenost naknada za porodilje koje nisu u radnom odnosu dok se ovaj problem na nivou države trajno ne riješi.
21.02.2019.
Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju u 2019. godini
S ciljem ublažavanja posljedica teškog ekonomsko-socijalnog položaja pripadnika boračke populacije koji su u najtežoj zdravstvenoj ili socijalnoj potrebi Općina Centar Sarajevo je i ove godine raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći. Javni poziv ostaje otvoren tokom cijele godine.
21.02.2019.
Završeno anketiranje građana o uslugama Općine Centar
U periodu od 4. do 15. februara ove godine u Općini Centar se provodilo anketiranje korisnika njenih usluga u skladu sa normama usvojenih ISO standarda kvaliteta.
20.02.2019.
U okviru projekta „365 sport plus“ najveća zainteresiranost za rukomet, košarku i tenis
Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018., Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavila je sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.
20.02.2019.
Općina Centar i Opština Prnjavor će u budućnosti još bliže sarađivati
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa direktorom Centra kulture i mladih Arminom Omerovićem i saradnicima posjetio je Opštinu Prnjavor. Tokom posjete ovoj lokalnoj zajednici potpisan je sporazum u okviru kulturne saradnje između centara za kulturu Općine Centar i Opštine Prnjavor.