Javni poziv za dodjelu priznanja Općine Centar za 2021. godinu

Općinsko vijeće Centar, na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, objavljuje javni poziv za dodjelu priznanja Općine Centar za 2021. godinu.
Javni poziv za dodjelu priznanja Općine Centar za 2021. godinu

Pravo predlaganje imena za jedno od općinskih priznanja imaju građani pojedinci, udruženja građana, boračke organizacije i udruge, mjesne zajednice sa područja općine Centar, klubovi vijećnika političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću, radna tijela Općinskog vijeća i općinski načelnik.

 

Priznanja Općine Centar koja se dodjeljuju za ovu godinu su: Plaketa sa zlatnim ljiljanima (neograničen broj), Povelja sa zlatnim ljiljanima (do 3 priznanja), Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom (do 5 priznanja), Povelja sa grbom Općine Centar      (do 3 priznanja) i Zahvalnica sa grbom Općine Centar (do 5 priznanja).

 

Javni poziv je, osim u dnevnim listovima Oslobođenje i Dnevni avaz, također objavljen i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi. Uz javni poziv se može naći inicijativa/zahtjev za dodjelu općinskog priznanja u kojem je također navedena potrebna dokumentacija koju je potrebno dostaviti na protokol Općine Centar (Mis Irbina 1). Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

 

Sve dodatne informacije je moguće dobiti putem broja telefona: 033/562-352 – Služba za poslove općinskog vijeća Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti