Obilježena prva godišnjica Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“

U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena prva godišnjica otvaranja Centra.

Svečanosti su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, vijećnici Lajla Ćosović, Velija Katica i Mehmed Muharemović, kao i savjetnik općinskog načelnika Draško Luković.

Načelnik Mandić je u izrazio zadovoljstvo što vidi članove ovog Centar u dobrom zdravlju i raspoloženju i poželio im sreću i uspjeh u budućnosti.

– Kada vidim u kolikom broju ste danas prisutni, vidim koliko vam znači ovaj Centar i koliko ga dobro vodi Sanela Feratović sa Udruženjem  „Zdravo živi/sretno stari“. U budućnosti planiramo poboljšati našu saradnju tako da podrška Općine Centar neće izostati. Želim da još puno rođendana dočekamo u ovako dobrim uslovima i raspoloženju, kazao je načelnik Mandić.

U okviru Centra za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.

 

 

-Mi se uvijek rado odazovemo pozivu za posjetu, jer ovdje sa vama se osjećamo najbolje i napunimo naše baterija za daljnje aktivnosti. Među vama vidim i nekoliko svojih komšija sa Soukbunara koje želim posebno da obradujem. Naime, zajedno sa načelnikom Mandićem imamo namjeru otvoriti ovakav centar na Soukbunaru, gdje nedostaju kulturno-sportski sadržaji. Još jednom od srca vam čestitam prvi rođendan, izjavio je Đozo. 

 

Današnju svečanost su svojim nastupom uveličali članovi Hora „Ruže“, te učenici članovi hora iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, interpretatorica sevdalinki Alma Subašić-Omerović, kao i članovi dramske i muzičke sekcije Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti