Vijesti

25.07.2019.
Podrška Općine Centar za 26 projekata nevladinih organizacija
U petak, 26. jula 2019. godine u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) u 10 sati načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata organizacija civilnog društva.
24.07.2019.
Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2019. godinu. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
24.07.2019.
Planiranom dinamikom se odvijaju radovi u Ulici kralja Tvrtka
Početkom ovog mjeseca radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su radove na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 306.540 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.
24.07.2019.
Sutra 41. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 41. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 25. jula 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
24.07.2019.
Načelnik Ajnadžić razgovarao sa građanima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 24. jula 2019. godine zajedno sa saradnicima održao sastanak sa građanima sa područja Mjesne zajednice ''Podgaj-Tekija'' i iz Ulice Magribija (MZ ''Marijin dvor'').
23.07.2019.
Započela rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Koševo
U utorak 23. jula 2019. godine radnici građevinske firme „Grakop“ započeli su radove na rekonstrukciji dijela Ulice Koševo - 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.
23.07.2019.
Trodnevni trening za organizacije civilnog društva za učešće u ReLOaD projektu
Općina Centar u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD raspisala je 16. jula 2019. godine javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar iz sljedećih prioritetnih oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika i zdravstvo, mladi i sport.
23.07.2019.
Javni poziv mladima da do 12. augusta dostave planove pokretanja vlastitog biznisa
U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
23.07.2019.
Očišćen lokalitet na Koševskom brdu oko potoka Sušica
U nastavku provođenja ekoloških akcija koje imaju za cilj zaštitu i uređenje okoliša na području općine Centar završena je dvodnevna akcija uređenja i čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica na Koševskom brdu. Potok Sušica nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
22.07.2019.
Okončano asfaltiranje dijela Bolničke a sutra počinju radovi u ulici Koševo
Radnici građevinske firme „Grakop“, prema utvrđenoj dinamici, okončali su radove na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, a sutra započinju radovi rekonstrukciji dijela Ulice Koševo - 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.
22.07.2019.
Rješavanje stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem protokol kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 20.000 maraka Fondu, a u svrhu rješavanja stambenog pitanja za članove porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobiliziranih boraca i prognanih osoba.
22.07.2019.
Održana 5. redovna sjednica Opštinskog štaba civilne zaštite Centar
Redovna 5. sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar Sarajevo održana je 18. jula 2019. godine. Sjednicu je vodio načelnik Štaba Vahid Bećirević, a na dnevnom redu je bilo aktuelno stanje klizišta na području Centra, a posebno na Soukbunaru u ulici Boraca Zlatišta 6-19 gdje je 12. jula 2019. godine zbog pucanja vodovodne cijevi došlo je do klizanja tla koje se obrušilo na saobraćajnicu.
22.07.2019.
Sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog društva
Općina Centar u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD raspisala je 16. jula 2019. godine javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar iz sljedećih prioritetnih oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika i zdravstvo, mladi i sport, a koji bi mogli dobiti finansijsku podršku iz općinskog budžeta.
20.07.2019.
Uklanjanje ruševnog objekta u Ulici Kartal donji
Danas su radnici građevinske firme „Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, u Ulici Kartal donji između brojeva 42 i 44 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje napuštenog objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za ljude i okolna materijalna dobra.
19.07.2019.
Mladi sa Centra uživali na izletu u Ajdinovićima
Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar kulture i mladih“ danas je organiziralo besplatni izlet za mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.
19.07.2019.
Za čistu i urednu općinu Centar u znaku Srca Sarajeva
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao društveno odgovorna lokalna zajednica ulaže maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila što kvalitetnije uslove za život.
19.07.2019.
OPĆINA BESPLATNO OBEZBIJEDILA TERENE ZA PRIPREME TENISERA
Načelnik Ajnadžić obišao teniski kamp i mladim reprezentativcima poželio sreću na predstojećim europskim takmičenjima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 18. jula 2019. godine zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Sabinom Špago obišao teniske terene na Koševu gdje se održava teniski kamp u okviru priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna europska prvenstva u 2019. godini.
19.07.2019.
Nagrađene najbolje mjesne zajednice i savjeti MZ Općine Centar
U prostorijama Općine Centar u petak, 19. jula 2019. godine upriličena je dodjela priznanja za najbolju mjesnu zajednicu i najbolji savjet mjesne zajednice Općine Centar Sarajevo.
19.07.2019.
MALONOGOMETNO IGRALIŠTE FIS-A
Aerobik za žene na otvorenom
Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar i ove godine u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar nastavlja sa realizacijom projekta besplatne rekreacije-aerobika za sve stanovnice sa područja središnje sarajevske općine.
18.07.2019.
Podrška Ustanovi za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 11.500 KM Ustanovi za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ za potrebe troškova vanrednog školovanja i prekvalifikacije polaznika. Ovom prilikom je potpisani zaključak načelnik Ajnadžić uručio direktorici Ustanove za obrazovanje odraslih Melihi Abduhalilović i zaželio im dalji uspješan rad na obrazovanju odraslih kako bi bili konkurentni na tržištu rada.