Radovi na Kromolju i Poljinama

Izgradnja cjevovoda i ugradnja hidrofleks postrojenja

U toku su radovi na polaganju novog cjevovoda koji će snabdijevati 90 domaćinstava naselja Kromolj i Poljine.

Uporedo sa novim cjevovodom planirana je izgradnja hidrofleks postrojenja sa jačim pumpama za vodu čime će na ovom području općine Centar biti obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje.

 

Općina Centar finansira izgradnju cjevovoda u iznosu od 53.000 KM, dok je za novo hidrofleks postrojenje iz budžeta izdvojila dodatnih 50.000 KM. Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, koji je implementator i nadzor ovog projekta, snosi troškove izrade glavnog projekta, te radova i priključaka.

 

–Sa realizacijom ovog projekta 52 domaćinstva će dobiti vodu koju ranije nisu imali, dok će za 38 domaćinstava na Kromolju i Poljinama biti poboljšano vodosnabdijevanje. Općina Centar, osim finansiranja ovih stavki, u projektu je također obezbijedila i sva potrebna odobrenja kako bi projekat nakon realizacije bio uveden u zvaničan sistem gradskog vodosnabdijevanja, kojim bi upravljalo KJKP „Vodovod i kanalizacija“, objasnila je Đenita Bogunić-Kešelj, šefica Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti