Saradnja Općine Centar sa Habitat for Humanity International

Edukacija o poboljšanju energetske efikasnosti u stambenom sektoru

Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Habitat for Humanity International, a u svrhu implementacije REELIH projekta za Općinu Centar Sarajevo organizuje edukaciju u sferi mogućnosti poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru.
Edukacija o poboljšanju energetske efikasnosti u stambenom sektoru

Tim povodom se pozivaju predstavnici kućnih savjeta na navedenu edukaciju.

Prezentacija će, između ostalog, sadržavati modele subvencioniranja implementacije mjera energetske efikasnosti iz Akcionog plana za povećanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru općine Centar Sarajevo koji je urađen u saradnji sa konsultantskom kućom ENOVA Sarajevo kroz REELIH projekat (Energetska efikasnost za domaćinstva sa niskim primanjima u objektima kolektivnog stanovanja).

REELIH projekat se u BiH implementira od strane Habitat for Humanity International u saradnji sa kompanijom Enova d.o.o. Sarajevo, uz finansijsku pomoć USAID-a. REELIH je prvi projekat u Bosni i Hercegovini čiji je cilj povećanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru uz istovremeno smanjenje potrošnje energenata.

Uzevši u obzir složenu ekonomsko-socijalnu situaciju u Bosni i Hercegovini, koja u većoj mjeri ograničava implementaciju adekvatnih mjera energetske efikasnosti, poseban fokus Projekta predstavlja pomoć domaćinstvima sa niskim primanjima u povećanju mjera energetske efikasnosti, a u cilju poboljšanja životnog standarda ove kategorije stanovništva, kroz izgradnju samoodrživog finansijskog modela.

Prezentacija će se održati u Mjesnoj zajednici Crni Vrh – Gorica (Ulica Avde Jabučice 52), 30.11.2021. godine u 13.30 sati.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti