Članice Centra za zdravo starenje Soukbunar posjetile predsjedavajućeg Đozu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo ugostio je članice Centra za zdravo starenje Soukbunar, koja je ujedno i prva zvanična posjeta od osnivanja ovog Centra otvorenog početkom novembra.

Članice Centra Nedžija Bukvić, Rifeta Adžem i Mensura Fifić su kazale da je povod posjete velika podrška predsjedavajućeg Đoze i njegova velika uloga u osnivanju prvog Centra za zdravo starenje na području Soukbunara, a koji sada broji 40 članova i svakim danom dobija na sve većoj društvenoj ulozi, jer najstarija populacija Soukbunara, osim druženja, ima na raspolaganju niz sekcija i drugih aktivnosti.

 

Ovom prilikom je predsjedavajućem Đozi, kao mali znak pažnje, uručen ručni rad članica Centra, slika na foliji.

 

–Jako sam sretan zbog posjete članica Centra za zdravo starenje koje su mi uručile i poklon, njihov ručni unikatni rad. Ja sam odrastao na Soukbunaru, a iako više ne živim u tom naselju, te su veze neraskidive za života, izjavio je Đozo, koji je sa svojim gošćama razgovarao o budućim projektima koje planiraju realizovati.

 

Članice Centra su također uspostavile vezu sa Udruženjem „Bosni u amanet“ i njihovom predsjednicom Skupštine Hasibom Agić kako bi svoje aktivnosti mogle promovisati u cijeloj BiH, te u zemljama regiona.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti