IZDVOJENO 77.695 KM

Nastavljena podrška obrazovnom sistemu

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

Posljednji u nizu primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 77.695 maraka za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u tri osnovne škole.

 

Načelnik Srđan Mandić potpisao je danas u prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ ugovore o realizaciji finansijskih sredstava sa direktorima osnovnih škola „Hasan Kaimija“, „Hasan Kikić“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“ Amrom Đip, Almirom Plehom i Amirom Išerić.

 

Načelnik Mandić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

 

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, poručio je načelnik Mandić.

 

Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ dodijeljeno je 39.162,75 maraka za sanaciju poda u školskoj sali i svlačionicama, školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ 29.688 maraka za sanaciju sale za tjelesni odgoj, a školi „Hasan Kaimija“ 8.845 maraka za sanaciju sale, te muškog i ženskog toaleta.

 

Direktori škola izrazili su zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću na svesrdnoj podršci obrazovnim ustanovama koje se nalaze na njenom području.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i vijećnik Samir Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević zajedno sa saradnicima Elmom Sultanić i Anesom Kujovićem.

 

Dobrodošlicu načelniku uz prigodan program priredili su i učenici Osnovne škole „Hasan Kaimija“ koji su na taj način iskazali zahvalnost načelniku Mandiću za podršku obrazovnom sistemu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti