Osnovnoj školi na Šipu donirane knjige u vrijednosti 5.000 KM

Načelnik Općine Centar zajedno sa vijećnikom Samirom Fazlićem i pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je Osnovnu školu na Šipu.

 Tom prilikom su donirane knjige ovoj školi u vrijednosti od pet hiljada maraka.

 Načelnik Mandić je kazao da Općina Centar izdvaja značajna sredstva za osnovne škole.

-Nikada se nismo i nećemo kriti iza nadležnosti. Škola na Šipu je otvorena u novembru prošle godine. Opština je uložila značajna sredstva. I nakon otvaranja nastavili smo davati podršku kako bi škola u što kraćem roku profunkcionisala u punom kapacitetu, istakao je načelnik Mandić.

Vijećnik Fazlić je kazao da su inicijativu za donaciju knjiga pokrenuli načelnik Mandić i Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

-Radi se donaciji vrijednoj oko pet hiljada KM. Najveći donator je izdavačka kuća Buybook, ali u ovoj akciji učestvovale su i izdavačke kuće Connectum i Zoro koje su odlučile podržati novoizgrađenu školu. Donirani su naslovi iz lektire, naslovi koje djeca vole da čitaju, tako da se nadam da će ova donacija uveliko pomoći radu škole, istakao je vijećnik Fazlić.

Direktor škole Damir Ovčina se zahvalio i naglasio da se broj upisanih učenika u školi konstantno povećava.

-Za sljedeću školsku godinu imamo upisanih 59 prvačića. Broj djece u školi je u stalnom porastu i jako smo sretni zbog toga, kazao je direktor Ovčina.