IZDVOJENO 25.000 KM

Općina Centar nastavlja podršku organizaciji Sarajevo Film Festivala

Cijeneći značaj Sarajevo Film Festivala, zasigurno jednog od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu naše zemlje, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, danas je u Općini Centar organizirano potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 25.000 maraka Udruženju „Obala Art Centar“.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Udruženja „Obala Art Centar“ predsjednik Mirsad Purivatra.

 

Načelnik Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju Sarajevo Film Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizira.

- Zadovoljstvo nam je da se uspješna dosadašnja saradnja sa Udruženjem „Obala Art Centar“ koje organizira Sarajevo Film Festival nastavlja i dalje. Raduje me da možemo reći da smo ove godine i sa finansijskog ali i organizacionog aspekta unaprijedili podršku organizaciji Festivala. Sarajevo Film Festival je manifestacija od posebnog značaja za državu BiH, Grad Sarajevo, a posebno za Općinu Centar zbog toga što se najveći broj festivalskih aktivnosti realizira upravo na području ove lokalne zajednice. Zadovoljstvo nam je što možemo da budemo dio ovog projekta i želim i ovaj put da poručim predsjedniku Mirsadu Purivatri, novom direktoru Festivala Jovanu Marjanoviću i kompletnoj ekipi, da će u ovoj Općini imati dobrog i pouzdanog partnera i da će nam biti zadovoljstvo uvijek odazvati se na njihove pozive, poručio je Mandić te dodao da će i ove godine Općina Centar po uzoru na prošlogodišnji Festival u Centru koji se održavao u Radićevoj ulici organizrati slične manifestacije, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Predsjednik Purivatra se u ime Udruženja „Obala Art Centar“ zahvalio načelniku Srđanu Mandiću koji, kako navodi Purivatra, od početka načelničkog mandata daje podršku Festivalu.

- Za ovih godinu dana osim Sarajevo Film Festivala otvorili smo i neke druge mogućnosti saradnje, što nas posebno raduje. Želim da vidim da će Sarajevo Film Festival ali i drugi projekti koje ćemo do kraja godine najaviti biti nešto što će umnogome doprinijeti kvalitetu kulturnog života, kako u Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će novi direktor Festivala Jovan Marjanović, koji će ove godine voditi Festival, donijeti neke nove vrijednosti ne samo na kulturnom nego i na društvenom planu, kazao je Purivatra.

Direktor Marjanović izrazio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću na snažnoj podršci koja je od velikog značaja za organizaciju Festivala.  

- Ovodišnji Sarajevo Film Festival dočekujemo u mnogo boljim uslovima uzimajući u obzir epidemiološku situaciju. Ove godine očekujemo povratak publike u kina, brojne posjetioce izvan Sarajeva, građane Sarajeva, turiste. Podrška lokalne zajednice u tom smislu znači nam jako puno i još jednom hvala na tome, istakao je Marjanović.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević te administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti