Načelnik Općine Centar posjetio JU „Fond Memorijala KS“

Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić, posjetio je JU „Fond memorijala KS“ te je ovom prilikom sa direktorom Ahmedom Kulanićem potpisao protokole o saradnji i podršci projektnim aktivnostima Fonda.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar izdvojena su sredstva za održavanje spomen obilježja šehidima, poginulim borcima i umrlim braniteljima Armije BiH, za sufinansiranje manifestacije "Odbrana BiH-Igman 2022“, te za formiranje jedinstvene baze mezarja/grobalja na kojima su ukopani šehidi/poginuli borci. Vrijednost potpisanih Protokola  iznosi ukupno 20.000 KM.

 

 

Tokom obilaska Muzejske postavke „Heroji oslobodilačkog rata“ načelnik Mandić je naglasio da će Općina Centar i u narednom periodu nastaviti dobru saradnju sa Fondom i pružiti podršku projektima koji za cilj imaju očuvanje spomen obilježja onih koji su svoj život dali za našu domovinu.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću direktor Kulanić je izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti