Općina Centar dodijelila šest stanova pod zakup porodicama sa područja ove lokalne zajednice

Nakon što je Općina Centar Sarajevo 5. januara 2022. godine raspisala Javni poziv zainteresiranim fizičkim licima sa prebivalištem na teritoriju općine Centar Sarajevo za podnošenje zahtjeva za dodjelu stana u zakup putem neposredne pogodbe, za šest porodica su uručene odluke o zakupu stanova.

 Provedena je procedura utvrđivanja ispunjavanja uslova za dodjelu stanova, te je Komisija za poslove iz stambene oblasti, utvrdila pojedinačne prijedloge odluka o dodjeli stana u zakup.

-Imovina Opštine Centar je puno veća od ovoga. Imamo stanova koje ćemo svakako staviti na raspolaganje onima kojima je to najpotrebnije. Ovo će sigurno biti jedna ustaljena praksa i način na koji ćemo dodjeljivati opštinske stanove, kazao je načelnik Srđan Mandić.

Zakupci stanova su zahvalili načelniku Mandiću i Općinskom vijeću jer na ovaj način će prestati plaćati skupocjene kirije za podstanarstvo.

Uručenju odluka o zakupu stanova prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, vijećnici Lajla Ćosović, Velija Katica, Đenan Mulić, Lejla Khattab i  Denis Challenger.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti