Sastanak Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica

U velikoj sali Općinskog vijeća održan je sastanak Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima sa novoizabranim predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Općine Centar Sarajevo.

Sastanak je predvodio predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Adnan Hajdar.

 

Pored članova Komisije i predsjednika savjeta prisustvovali su općinski načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, kao i vijećnici Biljana Lazarević, Hidajet Porić, Samir Fazlić, Velija Katica, Alen Girt i Sara Arslanagić.

 

Načelnik Mandić je u svom kratkom obraćanju upoznao sve prisutne o aktivnostima koje se provode u mjesnim zajednicama, te o projektu kojeg Općina realizira u saradnji sa UNDP „Jačanje uloga mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

 

-Opredjeljenje Općine je da poboljša međusobnu komunikaciju između službi Općine, savjeta mjesnih zajednica i građana. Jedino kroz direktnu komunikaciju možemo stvoriti preduslov za bolju i efikasniju realizaciju projekata koji su od životnog interesa za naše sugrađane, poručio je Mandić.

 

Predsjedavajući Đozo je naglasio da je saradnja Općinskog vijeća sa savjetima mjesnih zajednica izuzetno bitna, a radi brže realizacije svih planiranih projekata.

 

-Uvijek smo tu radi razgovora i rješavanja različitih problema koje imaju skoro sve mjesne zajednice, poručio je Đozo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti