U aprilu počinje Liga u fudbalu osnovaca sa Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ u aprilu započinje novo takmičenje Liga u fudbalu učenika osnovnih škola sa područja općine Centar.

Tim povodom je danas u velikoj sali Općine Centar upriličeno izvlačenje parova predstojećeg malonogometnog turnira. Parove koji će nastupiti u prvom kolu su izvukli načelnik Općine Centar Srđan Mandić, direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović, prvotimac FK „Sarajevo“  Haris Ališah, te Aladin Mešić i Anes Kujović.

–Najbolji pokazatelj da se život nakon pandemije vraća u normalno stanje jeste kada djeca borave tamo gdje najviše vole, a to je na sportskim terenima. Sve učesnike lige pozivam na fair play igru prije svega. Sa nama je prvotimac koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa FK „Sarajevo“ i koristim priliku da mu čestitam. Trebate se ugledati na uspješne sportiste, ali uvijek imajte na umu da je škola prioritet i jedini siguran oblik vaše egzistencije. Sport je predivan i uživajte u takmičenju, a želim da pobjedi najbolji, poručio je načelnik Mandić prisutnima.  

Kako je zamišljeno, takmičenje će biti podijeljeno u dvije starsone skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog. Pravila takmičenja dopuštaju da mlađi učesnici nastupaju u timovima sa starijim učenicima. Okončanje lige je planirano 6. maja kada će biti proglašenje pobjednika i uručenje medalja i pehara za najbolje tri ekipe. Samo finale takmičenja će biti organizirano u čast obilježavanja 2. maja – Dana Općine Centar.

–Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa kada nije bilo moguće organizovati sportska takmičenja s ponosom najavljujem Ligu u fudbalu gdje će učestvovati učenici iz deset osnovnih škola sa područja općine Centar.  Utakmice će biti odigravane na pomoćnim terenima stadiona na Koševu, gdje prvo kolo počinje narednog mjeseca, a posljednje će biti odigrano početkom maja ove godine, objasnio je direktor Muzurović. 

Današnjim žrijebom su izučeni sljedeći parovi prvog kola Lige u nogometu osnovnih škola sa Centra. OŠ „Musa Ćazima Ćatić“ – OŠ „Safvet-beg Bašagić“, OŠ „Nafija Sarajlić“ – OŠ „Hasan Kaimija“, OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ – OŠ Katolički školski centar“, OŠ „Hasan Kikić“ – OŠ „Vladislav Skarić“, OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ – OŠ „Alija Nametak“.

Izvlačenju parova prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, te direktori i učenici osnovnih škola sa područja općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti