LOKALNO PARTNERSTAVO ZA ZAPOŠLJAVANJE OPĆINA CENTAR I NOVO SARAJEVO

Promocija proširenja LPZ-a i javnih poziva za nezaposlene i poduzetnike

U petak, 29. aprila 2022. godine sa početkom u 10 sati u Međunarodnom centru za djecu i mlade Novo Sarajevo planirana je promocija proširenja Lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ), te predstavljanje javnih poziva za nezaposlena lica i poduzetnike, u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II).
Promocija proširenja LPZ-a i javnih poziva za nezaposlene i poduzetnike

Projekat finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

 

Događaj će biti prilika za predstavljanje proširenja i najavu aktivnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo, uspostavljenog u okviru projekta. Planirano je da ovo partnerstvo u narednih 18 mjeseci radi na implementaciji projekta “Mind Your Own Business”, koji će imati za cilj unaprijeđenje efektivnosti, efikasnosti i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada, te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica. Glavna ciljna grupa projekta će biti 125 nezaposlenih osoba sa područja Kantona Sarajevo, od čega će njih 65 učestvovati u programu prekvalifikacije i jačanja zapošljivosti, a 60 na programu poduzetničke podrške. Posebna pažnja biće usmjerena na osobe čija je nezaposlenost posljedica pandemije.

 

Izjave za medije će se održati u 10:00 sati, a medijima će se obratiti: Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Sarajevo, Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, Katarina Crnjanski-Vlajčić, projektna koordinatorica Međunarodne organizacije rada u BiH, Tomislav Martinović, direktor JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Zoran Kulundžija, predsjednik CEFE BiH i menadžer projekta “Mind Your Own Business”, Meliha Abdulahović, direktorica Ustanove za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" Sarajevo.

11.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
Održan 12. tradicionalni turnir u streljaštvu
10.05.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 100.000 KM
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati Udruženje „Colibri“
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja
Više vijesti