U ponedjeljak 2. maja počinje obilježavanje Dana Općine Centar

Na osnovu odluke Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar, obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji središnje gradske općine će početi u ponedjeljak 2. maja i kako je predviđeno trajat će do 9. maja 2022. godine.
U ponedjeljak 2. maja počinje obilježavanje Dana Općine Centar

Delegacija, koju će činiti predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar te predstavnici boračkih organizacija sa Centra, će prvo obići i odati dužnu počast šehidima i poginulim borcima na šehidskom mezarju Kovači, gdje je planirano da u 9,10 sati polože cvijeće ispred mezarja prvog predsjednika i Vrhovnog komandanta Armije R BiH Aliji Izetbegoviću.

 

Nakon toga u 9,40 sati, delegacije će položiti cvijeće ispred spomen-obilježja Vječna vatra u čast poginulim borcima tokom Drugog svjetskog rata i oslobodiocima ovog grada 1945. godine.

 

Posljednja lokacija koju će obići delegacija Općine Centar je spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine gdje će biti položeno cvijeće u spomen na 1.601 ubijeno dijete tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva. Ova aktivnost je planirana u 10,10 sati.

 

Nastavak obilježavanja Dana Općine Centar će biti nastavljeno u utorak 3. maja kada se povodom drugog dana Ramazanskog bajrama obilježava i Dan šehida, događaj u kome će također učestvovati i predstavnici Općine Centar i boračkih udruženja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti