ODABRANA TRI NAJBOLJA RJEŠENJA

Građani biraju izgled parka Hastahana

Na internacionalni javni poziv za dostavljanje idejnog rješenja javnog prostora „Hastahana“ koji je Općina Centar raspisala u partnerstvu sa UNDP-em pristiglo je 79 prijava kako domaćih, tako i stranih arhitekata.
Građani biraju izgled parka Hastahana

Konkursu su prethodile javne konsultacije o budućim sadržajima i funkcijama ovog prostora, kroz koji je zaprimljeno gotovo 400 odgovora i ideja građana, koji su sada uključeni u smjernice javnog poziva.

 

Internacionalni petočlani žiri sastavljen od relevantnih renomiranih profesionalaca razmatrao je dostavljene prijedloge idejnih rješenja i odabrao tri najbolja u skladu sa uslovima ovog javnog poziva.

 

Izbor je trajao nešto duže od planiranog vremenskog okvira zbog velikog broja prispjelih prijedloga.

 

Dobitnici tri nagrade predviđene konkursom su o izboru stručnog žirija obaviješteni u utorak 26. aprila te su zaduženi da do kraja dana u subotu, 30. aprila pripreme potrebne materijale za javnu prezentaciju prijedloga na web stranici https://centar.urbanlab.ba/.

 

Predviđeno je da prevod tekstualnih sadržaja, te postavljanje prezentacijskih materijala na web sajt bude završeno do 02. maja kada bi se uputio poziv građanima za izbor najboljeg rješenja.

 

Građani će za svako rješenje moći vidjeti naslov i opis koncepta rješenja, vodeću sliku, jednominutnu animaciju te obaviti virtuelnu šetnju kroz 3D model rješenja, prije nego se odluče dati glas jednom od tri prijedloga.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti