Delegacija Općine Centar u posjeti ratnim vojnim invalidima Goražda

Na poziv udruženja ratnih vojnih invalida Centar, Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Sejadom Đozom bila je gost na druženju članova ove populacije iz više kantona i Federacije BiH u Goraždu.

U delegaciji su, pored predsjedavajućeg Đoze, bili pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić, predsjednica Komisije za boračka pitanja Suada Pašić i šef odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Adis Adilović.

 

Uz riječi iskrene zahvalnosti na pozivu i iskazanom gostoprimstvu, predsjedavajući Đozo je prisutnim ratnim vojnim invalidima kazao kako ovakvi susreti trebaju biti češće organizirani, jer njegovi učesnici u opuštenoj atmosferi na poseban način vidaju rane stečene tokom agresije, zato što borac borca najbolje razumije.

 

"Kao vaš saborac uvijek ću vam biti na raspolaganju i  podržavati zdrave ideje koje će pomoći i doprinijeti vašem psihološkom osnaživanju, jer sam siguran da su zdrava druženja i ovakva pozitivna atmosfera najbolja terapija tome", naglasio je predsjedavajući Đozo, ovom prilikom.

 

A prije organizacije druženja, svi učesnici su položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima, te ubijenoj djeci grada heroja - Goražda.

 

Prisustvovali su i kraćem historijskom času upriličenom na izletištu Rorovi, tokom kojeg su ih podsjetili na herojsku borbu i otpor naroda i boraca ovog neosvojivog kraja Bosne i Hercegovine.

 

Također je ovom prilikom organizirano i potpisivanje Sporazuma o saradnji kojeg su potpisali predsjednici Udruženja RVI Centar i Saveza RVI Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nedžad Škrijelj i Safet Sijerčić, a koji će u budućnosti biti osnova za realizaciju konkretnih zajedničkih projekata bitnih za herojsku populaciju koju predvode.

 

Kako je najavljeno, jedan od njih je završetak radova na izgradnji i uređenju sportsko-rekreacijskog centra koji je u vlasništvu spomenutog saveza, a koji će ova zaslužna populacija i njihovi potomci koristiti u okviru klimatske rehabilitacije.