Predsjedavajući Đozo obišao maloljetne borce učesnike "Marša mira"

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetio je danas članove Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar, koji su učesnici ovogodišnjeg „Marša mira” organiziranog u čast sjećanja na sve nedužno ubijene stanovnike Srebrenice i okolnih mjesta u genocidu.

Članovi ovog udruženja su s ponosom i najdubljim poštovanjem započeli svoj pješački pohod na relaciji Sarajevo - Nezuk - Potočari, pod nazivom „Marš mira Sarajevo-Srebrenica“.

 

Predsjedavajući Đozo se s njima sastao u kladanjskom selu Crijevčići, te im ovom prilikom zaželio dobro zdravlje, povoljne vremenske uvjete i neophodnu snagu da pređu više od 280 kilometara puta sjećanja i mira do Potočara, gdje će zajedno sa svim učesnicima odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

 

Predah i pauzu u svom kretanju iskoristili su za osvježenje i dodatno prikupljanje neophodne energije i snage osvježavajućim pićima i energijskim čokoladicama, te razgovorom ohrabrenja i podrške.

 

Ovaj časni pohod sjećanja i mira maloljetnim borcima finansijski je podržala Općina Centar, kako bi u Potočarima prisustvovali ukopu 50 nedužnih žrtava genocida.

 

A zajedno sa ovim stradalnicima, u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari svoj smiraj pronaći će 6.671 žrtva.