PODRŠKA NEZAPOSLENIM OSOBAMA

Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije

Podsjećamo da je Općina Centar putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti osobe od navršenih 18 do 50 godina života koje imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo, kao nezaposlene osobe nalaze se u evidenciji Javne ustanove  „Služba  za  zapošljavanje  Kantona  Sarajevo“ najmanje 3 mjeseca i da nemaju nikakvih novčanih primanja.

 

U slučaju većeg broja zahtjeva u odnosu na raspoloživa sredstva za ovu namjenu, prednost u ostvarivanju podrške će imati maloljetni borci, djeca šehida i poginulih boraca, te ratnih vojnih invalida, demobilisanih i maloljetnih boraca, kao i pripadnici nacionalnih manjina, a dokumentaciju kojom dokazuju navedeno kandidati će dostaviti naknadno.

 

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo ulica Mis Irbina 1.

 

Javni poziv će biti otvoren tokom cijele 2022. godine, odnosno do utroška sredstava za ovu namjenu.

 

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati na broj telefona 033/562-473 ili 033/562-474.

 

Kako je navedeno u javno pozivu vanredno školovanje, prekvalifikacija i dokvalifikacija se može obavljati u obrazovnim ustanovama za obrazovanje odraslih, upisane u Registar kod resornog kantonalnog ministarstva, a koje rade po odobrenom programu formalnog obrazovanja odraslih za sticanje srednjeg obrazovanja.

 

Sredstva za sufinansiranje troškova školovanja dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva, a visina odobrenih sredstava po jednoj osobi ne može biti veća od 2.000 KM.

 

Tekst javnog poziva u kojem je navedena i potrebna dokumentacija, sa prijavnim obrascem možete pronaći na web stranici Općine Centar: https://bit.ly/3j4neEi

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti