SANACIJA VODOVODNE I SEPARATNE KANALIZACIONE MREŽE

Započeli radovi u Ulici Ludviga Kube

Radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak započeli su danas pripremne radove za sanaciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže i sanaciju dijela ulice i stepeništa u Ulici Ludviga Kube.

Općina Centar finansira radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u iznosu od 112.496 KM, a koju će izvoditi kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Radovi će se izvoditi na osnovu sporazuma kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Srđan Mandić sa v.d. direktora KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Rusmirom Salićem.

 

Planirana je nabavka materijala i izvođenje montažnih radova na polaganju cjevovoda, vezivanje i ispiranje novopoloženog cjevovoda sa rekonstrukcijom priključaka do vodomjerne garniture. Također, projektom je predviđeno i izvođenje montažnih radova na izradi separatne kanalizacione mreže u pomenutoj ulici.

 

Općina Centar će također finansirati sanaciju ulice Ludviga Kube u iznosu od 120.443 KM.

 

Kako je planirano projektom predviđeno je uklanjanje postojećih slojeva asfalta i tampona na dijelu oštećenja kolovoza u dužini od 100 metara, izrada mehanički stabilizovanog donjeg nosećeg sloja tampona nakon čega će biti ugrađen novi asfalt. Također, planirana je izrada uličnih slivnika, ugradnja poklopaca za šahtove od livenog željeza za teški saobraćaj, zatim nivelisanje šahtova i rešetki.

 

Nakon što budu okončani radovi na sanaciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže i sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Ludviga Kube pristupit će se ugovaranju radova na sanaciji stepeništa.