DO ČETVRTKA ROK ZA PRIJAVE

Podrška samozapošljavanju žena starijih od 36 godina i dugoročno nezaposlenih osoba

Podsjećamo da je na web stranici Općine Centar i u Dnevnom avazu u izdanju od 17. juna objavljen javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
Podrška samozapošljavanju žena starijih od 36 godina i dugoročno nezaposlenih osoba

Javni poziv je namijenjen ženama starijim od 36 godina žvota (LOT 1), te nezaposlenim osobama (LOT 2 ). Aplikanti moraju imati prebivalište na području općine Centar Sarajevo, da se nalaze u kontinuitetu u evidenciji nezaposlenih osoba JU „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ duže o jedne godine prije objave javnog poziva i da planiraju registrovati i razvijati svoj biznis na području općine Centar Sarajevo.

 

U javnom pozivu je također navedeno koju je dokumentaciju potrebno priložiti. Tekst javnog poziva, izjava kao i prijavni obrazac su objavljeni na web stranici Općine Centar https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava (rubrika Javni pozivi, konkursi i oglasi).

 

Na ovaj način Općina Centar Sarajevo pruža mogućnost poticaja za unaprjeđenje poduzetništva na svom području, kroz stručnu podršku (trening i mentorstvo) i sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Najbolje ocijenjeni poslovni prijedlozi će biti finansijski i mentorski podržani u prvoj godini poslovanja.

 

Visina bespovratnih sredstava po uspješno ocijenjenom poslovnom planu iznosi 10.000 KM.

 

Zahtjevi/prijave se podnose u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo,Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, sa naznakom „Javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu“ (LOT 1 ili LOT 2).

 

Rok za prijavu je četvrtak 7. juli 2022. godine.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti