PROJEKAT „DIJALOG ZA MLADE“

Poziv mladima sa područja općine Centar Sarajevo za učešće na sastanku

Dijalog za mlade je prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.
Poziv mladima sa područja općine Centar Sarajevo za učešće na sastanku

Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal. U okviru Dijaloga organizovati će se sastanci sa mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima.

 

Prvi sastanak će biti organizovan u srijedu, 6. jula 2022. godine sa početkom u 15:00 časova u Centru za kulturu i mlade, na adresi Jelićeva broj 1, Općina Centar Sarajevo.

 

Na sastanak su pozvani mladi sa područja općine Centar Sarajevo, uzrasta od 15 do 30 godina (srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/stice, voditelji/ce omladinskih organizacija, volonteri/ke u zajednici), koji su spremni za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenje kvalitete života lokalne zajednice.

 

Prijave se vrše putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegjUpQJQEJp1X_PRKUdqSfGNeqlh4oiLGWIYc-O5JeOa7RNw/viewform

 

 

Dijalog za mlade je konsultativni mehanizam za uključivanje mladih u život zajednice.  Organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Europska unija, a provodi  Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo.