POMOĆ GRADU BIHAĆU

Općina Centar će sa 30.000 maraka pomoći sanaciju šteta od poplava

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Civilne zaštite Općine Centar razgovarao je danas telefonom sa v.d. gradonačelnice Grada Bihaća Jasminom Ćoralić a u cilju pružanja pomoći stanovništvu usljed poplava koje su pogodile grad Bihać.
Općina Centar će sa 30.000 maraka pomoći sanaciju šteta od poplava

Obilne padavine ovog vikenda prouzrokovale su probleme sa poplavama u skoro svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito u gradu Bihaću.

 

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

 

I ovoga puta Općina Centar je odlučna u namjeri da pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, te će Gradu Bihaću biti upućena pomoć u iznosu od 30.000 maraka, a nakon što bude procijenjena ukupna šteta.

 

Načelnik Mandić posebno je istakao spremnost Opštine Centar da kao Opština sa stabilnim budžetom, u mjeri u kojoj je to moguće, pomogne drugim lokalnim zajednicama koje se suočavaju sa problemima šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda.

 

-Kao centralna gradska opština sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Pomoć Gradu Bihaću se dodjeljuje iz najmjenskih sredstava civilne zaštite Opštine Centar, nakon sto se okonča procedura procjene nastalih šteta i usvajanja zbirnog izvještaja od strane Gradskog vijeća. Opština Centar imam razumijevanja i u skladu sa mogućnostima pomaže lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna, poručio je Mandić te izrazio nadu da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme.