OSTVARIVANJE DOPUNSKIH PRAVA BORAČKE POPULACIJE

Predaja zahtjeva za banjsko liječenje

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar obavještava pripadnike boračke populacije da mogu predati zahtjeve za ostvarivanje prava na banjsko liječenje.
Predaja zahtjeva za banjsko liječenje

Predaja zahtjeva za ostvarivanje ovog prava je moguća do utroška obezbijeđenih budžetskih sredstava. 

– Svi podnosioci zahtjeva za ostvarivanje prava moraju priložiti uvjerenje o pripadnosti u oružanim snagama, medicinsku dokumentaciju, preporuku ljekara specijaliste za banjsko liječenje, te prijavnicu mjesta boravka. Svi dokumenti moraju biti dostavljeni u formi originala ili ovjerene fotokopije, te ista dokumentacija ne smije biti starija od šest mjeseci, objasnio je Adis Adilović, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu. 

Dodatna objašnjena u vezi ostvarivanja prava na banjsko liječenje moguće je dobiti putem sljedećeg telefonskog broja: 033/562-372. 

Prikupljenu dokumentaciju će pomenuta općinska služba proslijediti Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo, koje je finansijer i implementator ovog projekta.

Pravo na banjsko i klimatsko liječenje, kao i način i postupak njegovog ostvarivanja, regulisani su Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, te Pravilnikom za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje, odnosno medicinsku rehabilitaciju iz 2021. godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti