OPĆINA SUFINANSIRA ODLAZAK UČENIKA NA EKSKURZIJU

Načelnik Mandić posjetio Srednju građevinsko-geodetsku školu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport posjetio je jučer Srednju građevinsko-geodetsku školu gdje ih je ugostio direktor škole Asmir Demir.

Tokom posjete načelnik Mandić i direktor Demir potpisali su ugovor o realizaciji sredstava prema kojem je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 2.510 maraka za nabavku printera i polica u školskoj biblioteci. Također, potpisan je i sporazum o realizaciji finansijske pomoći Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi za odlazak učenika i nastavnika na ekskurziju. 

Da podsjetimo, Općina Centar u okviru javnog poziv za podršku aktivizmu mladih iz budžeta izdvaja novčana sredstva za finansiranje odlaska mladih na ekskurzije, ljetne škole, studijska putovanja i slična putovanja/skupove. Vijeće učenika ove škole obratilo se sa zahtjevom Općini Centar da pomogne odlazak na ekskurziju učenicima trećih i četvrtih razreda. S tim u vezi iz budžeta ova lokalne zajednice izdvojeno je 2.000 maraka za pomenutu nemjenu, a škola se obavezala da će zauzvrat učenici u saradnji sa Općinom obavljati društveno korisni rad. 

Načelnik Mandić je u razgovoru sa direktorom Demirom istakao da će Općina Centar, u skladu sa mogućnostima, nastaviti podržavati unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u ovoj školi.

-Oblast obrazovanja nije u direktnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave, ali ne možemo zanemariti potrebe ustanova u kojima se obrazuju naše mlade generacije. Obrazovanje je jedan od prioriteta ove opštinske administracije, a u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa Opština Centar je izdvojila 2.272.700 KM. U skladu sa mogućostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić. 

Direktor Demir uputio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću i Općini Centar u ime učenika i nastavnog osoblja Srednje građevinsko-geodetske škole.

-Sredstva koja smo dobili od Općine Centar za uređenje školske biblioteke dat će veliki doprinos poboljšanju uslova rada u našoj školi, ali i omogućiti nabavku dodatnih knjiga za potrebe učenika i nastavnika. Naši učenici posebno se raduju donaciji za odlazak na ekskurziju. Ove godine na ekskurziju idu učenici trećih i četvrtih razreda budući da prošle godine zbog pandemije nije bilo organiziranog odlaska na ekskurziju. Hvala načelniku Mandiću i općinskoj administraciji koji su pokazali da su uvijek na raspolaganju našoj školi, poručio je Demir. 

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti