SUFINANSIRANJE REDOVNIH VETERINARSKIH PREGLEDA STOKE

Općina Centar izdvojila 10.000 KM za KJP „Veterinarska stanica“

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i direktorica KJP „Veterinarska stanica“ Nasiha Spahić potpisali su jučer protokol o sufinanisranju redovnih veterinarskih pregleda stoke.

Prema potpisanom protokolu Općina Centar će KJP „Veterinarska stanica“ dodijeliti sredstva u iznosu od 10.000 KM za redovne veterinarske preglede stoke, odnosno za potrebe dijagnostike zaraznih bolesti kod stoke za držaoce životinja nastanjenih na području ove lokalne zajednice.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar podržava rad i aktivnosti KJP „Veterinarska stanica“, a tako će biti i u budućnosti.

-Tokom proteklih godina Općina Centar je podržavala vaš rad, kako kroz finansiranje nabavke vozila i opreme tako i kroz finansiranje programskih aktivnosti. Naša podrška vašem radu neće izostati ni u budućnosti , istakao je načelnik Mandić.

Direktorica Spahić se zahvalila načelniku Mandiću i Općini Centar.

-Podrška Općine za KJP „Veterinarska stanica“ znači mnogo. Time ova lokalna zajednica pokazuje da je na strani javnog zdravlja. Sredstva koja smo dobili namijenjena su za dijagnostiku i monitoring zaraznih bolesti na velikim životinjama što je u ovom trenutku od ključnog značaja za sve opštine ali i Kanton Sarajevo. U ekspanziji smo izbijanja zaraznih bolesti kod životinja, tako da ova sredstva znače puno držaocima životinja sa područja općine Centar te im daju poticaj da nabavljaju još stoke kako bi osigurali nama, a i svojim životinjama zdravlje, kazala je direktorica Spahić.  

Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovala je i pomoćnica načelnika za privredu i poslovne prostore Neira Mlinarević.

 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti