DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO. 9. MAJA

Obilježavanje najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar

Danas je u Općini Centar održan prvi sastanak Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja 2023. godine.

Sjednicu odbora, kojeg čine predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar, općinskih boračkih udruženja te javnih ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ i „Centar kulture i mladih“, vodila je Marijana Podrug-Arapović, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar. 

 

U znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada 2. maja ratne 1992. godine, ovom prilikom je utvrđen nacrt programa obilježavanja ovog značajnog datuma u kojem je definisano održavanje brojnih protokolarnih, svečarskih i kulturno-umjetničkih manifestacija.  

 

Kako je već tradicija delegacije Općine i boračkih udruženja će prvo položiti cvijeće i odati dužnu počast svim poginulim borcima i pripadnicima policije koji su svoje živote dali u odbrambeno-oslobodilačkoj borbi, te civilnim žrtvama protekla dva rata. Također je utvrđeno održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti uručena općinska priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, te novčane jednokratne pomoći socijalno ugroženim pripadnicima boračke populacije. 

 

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar također je planirana centralna manifestacija na Soukbunaru u povodu obilježavanja godišnjice formiranja Odreda Soukbunar. 

 

Manifestacija za Dan mladih Općine Centar će i ove godine ponuditi bogat kulturno-zabavni program.

 

Sljedeći sastanak Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar je zakazan za narednu srijedu 19. aprila 2023. godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti