OPĆINA SUFINANSIRA IZRADU PUBLIKACIJE

Načelnik Mandić posjetio Historijski muzej Bosne i Hercegovine

Općinski načelnik Srđan Mandić posjetio je Historijski muzej Bosne i Hercegovine, i tom prilikom direktorici muzeja Elmi Hašimbegović uručio ugovor o donaciji sredstava u iznosu od 5.000 KM za podršku u izradi publikacije.

Načelnik Mandić je pohvalio rad muzeja i iskazao spremnost Opštine da i u narednom periodu pomogne realizaciju kapitalnih i programskih aktivnosti.

-Historijski muzej Bosne i Hercegovine je zasigurno jedna od bitnih institucija naše zemlje zato što je jedini muzej koji tretira kompletnu historiju Bosne i Hercegovine. Iako nije u našoj direktnoj nadležnosti osjećamo obavezu da podržavamo kulturne institucije, naročito one koje čuvaju od zaborava našu bogatu historiju, poručio je načelnik Mandić.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću direktorica Hašimbegović je izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu. 

-Uz podršku Općine Centar mi ćemo privesti kraju izradu Publikacije, u kojoj će biti prikazano bogatstvo foto arhiva našeg muzeja, a koje pokriva cijelo 20. stoljeće, pojasnila je direktorica Hašimbegović. 

Historijski muzej BiH je osnovan 1945. godine kao „Muzej narodnog oslobođenja u Sarajevu“. Današnji naziv Historijski muzej Bosne i Hercegovine stupa na snagu 1994. godine, kada Muzej proširuje djelokrug rada na historiju BiH od dolaska Slavena na Balkanski poluotok do savremene i nezavisne Bosne i Hercegovine.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti