JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH

Poziv za učešće u forumu građana

Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
Poziv za učešće u forumu građana

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ nastoji svojim aktivnostima promovisati društvene centre kao objekte u zajednici u kojima građani mogu da pristupe uslugama i informacijama, da se druže, umrežavaju i međusobno sarađuju, učestvuju u donošenju odluka, uče i stiču vještine, te koriste prilike za društveni, kulturni i lični napredak. Društveni centar igra važnu ulogu u stvaranju napredne i funkcionalne lokalne zajednice.

U skladu sa navedenim u prostorijama Društvenog centra Općine Centar u Ulici Muhameda Kantardžića na broju 3 (nekadašnja zgrada „Svjetlosti“) sa početkom u 17 sati, bit će organizovan forum građana za žene i mlade.

Žene i mladi općine Centar imat će priliku da predlože aktivnosti u Društvenom centru i to iz oblasti društvene i kulturne aktivnosti, edukativne i kreativne aktivnosti i volonterske akcije.

Pozivamo građanke i građani da se odazovu  i prisustvuju forumu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti