PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA

Okončana velika akcija čišćenja

U okviru velike koordinirane akcija čišćenja na području općine Centar koja je trajala od 3. do 6. maja 2023. godine realizovano je čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje su iskazale mjesne zajednice.

Primjer dobre saradnje između Općine, mjesne zajednice i građana je akcija čišćenja koja je održana na području Mjesne zajednice „Breka“. Naime, u skladu sa iskazanim potrebama stanovnika izvršene su aktivnosti na uklanjanju divljih deponija i kabastog otpada, ručno i mašinsko čišćenje javnih prometnih površina, rešetki i slivnika za odvodnju, košenje i uređenje zelenih površina, te zamjena rasvjetnih tijela. 

U akciji su učestovali predstavnici Civilne zaštite Općine Centar, predstavnici Mjesne zajednice „Breka“, uposlenici komunalnih preduzeća „Park“, „Rad“, „Vodovod i kanalizacija“, Vatrogasna služba Kantona Sarajevo, MUP Kantona Sarajevo, te predstavnici građana. 

Stanovnici naselja Breka iskazali su zadovoljstvo zbog evidentnog povećanja čistoće, ali i saradnje sa lokalnom zajednicom, te izrazili nadu da će ovakve akcije biti nastavljene i u narednom periodu.